Θεσσαλονίκη: Τέσσερα κρούσματα Covid-19 στο Χαρίσειο Γηροκομομείο

Στο Χαρίσειο Γηροκομείο της Θεσσαλονίκης εντοπίστηκαν χθες τέσσερα κρούσματα Covid-19 μεταξύ των γηροκουμένων, ύστερα από ελέγχους της κινητής μονάδας του ΕΟΔΥ.

Έπειτα από ανακοίνωση του Γηροκομείου και τα τέσσερα κρούσματα είναι ασυμπτωματικά και – βάσει του πρωτόκολλου – απομονώθηκαν στην ειδική πτέρυγα αυξημένης φροντίδας. Τηρώντας υψηλά μέτρα ασφαλείας οι υπόλοιπες πτέρυγες του Χαρισείου λειτουργούν κανονικά.

Την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου, θετικός στην Covid-19 είχε βρεθεί γηροκομούμενος στο Χαρίσειο έπειτα από μοριακό τέστ που έκανε στο Ιπποκράτειο, χωρίς όμως να έχει κανένα σύμπτωμα κορονοϊού.

Το προσωπικό του Ιδρύματος που ήρθε σε επαφή με τον ηλικιωμένο υποβλήθηκε την επόμενη μέρα σε μοριακό τεστ σε ιδιωτικό εργαστήριο και τα αποτελέσματα ήταν όλα αρνητικά. Χθες πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένος έλεγχος όλου του προσωπικού του Χαρισείου από κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ και τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά, στον έλεγχο όμως που έγινε στους γηροκομούμενους βρέθηκαν τα τέσσερα θετικά κρούσματα.

Δείτε επίσης: Β. Κικίλιας: “Όλοι οι συμπολίτες μας άνω των 60 ετών θα είναι εμβολιασμένοι εντός του Μαΐου”

 

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading