Σύσκεψη δημάρχων της Κρήτης για τα προβλήματα με το Κέντρο Διαλογής-Ανακύκλωσης Υλικών

Σύσκεψη με τους δημάρχους των οποίων οι δήμοι συνεργάζονται με το Κέντρο Διαλογής – Ανακύκλωσης Υλικών συγκάλεσε το μεσημέρι στο γραφείο του στη Λότζια, ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός. 

Συμμετείχαν ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός, ο δήμαρχος Αρχανών – Αστερουσίων και πρόεδρος του ΕΣΔΑΚ Μανώλης Κοκοσάλης, ο δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγγος, ο δήμαρχος Μινώα – Πεδιάδος Μανώλης Φραγκάκης, καθώς και οι αντιδήμαρχοι Καθαριότητας των Δήμων Ηρακλείου, Μαλεβιζίου και Σητείας. 

Συζητήθηκαν τα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί στο Κέντρο το τελευταίο διάστημα, με αποτέλεσμα την προσωρινή αναστολή της λειτουργίας του. Συμφωνήθηκε να γίνει άμεσα συνάντηση τόσο με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, η οποία διαχειρίζεται το ΚΔΑΥ, όσο και με τον Ελληνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης που αποτελεί τον εποπτεύοντα φορέα της Ε.Ε.Α.Α., προκειμένου να πληρωθούν οι εργαζόμενοι  τα δεδουλευμένα τους και  το Εργοστάσιο να επαναλειτουργήσει άμεσα. 

Παράλληλα, οι δήμαρχοι συμφώνησαν να ενταθεί η πολιτική πίεση ώστε να μπει νέος ανάδοχος στο ΚΔΑΥ όσο το δυνατόν γρηγορότερα και παράλληλα να προχωρήσει από τον ΕΣΔΑΚ η μελέτη για την αναβάθμισή του. 

Αμέσως μετά την συνάντηση ο δήμαρχος Ηρακλείου δήλωσε: «Συγκάλεσα αυτήν την σύσκεψη, διότι βρισκόμαστε μπροστά σε ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα. Η ανακύκλωση έχει σταματήσει ουσιαστικά σε ολόκληρη την Ανατολική Κρήτη, δίχως ευθύνη των Δήμων. Δεν μπορούμε από την μία να ζητάμε από τους δημότες να ανακυκλώνουν και από την άλλη να μην λειτουργεί το ΚΔΑΥ. Η συζήτηση ήταν εποικοδομητική και αποφασίσαμε ομόφωνα ότι η Ε.Ε.Α.Α. έχει την ευθύνη και την υποχρέωση να βρει τον τρόπο ώστε το Κέντρο να επαναλειτουργήσει άμεσα και με σεβασμό στα δικαιώματα των εργαζομένων. Μακροπρόθεσμα, πρέπει επίσης το ΚΔΑΥ να αναβαθμιστεί και ο ΕΣΔΑΚ κινείται ήδη προς την συγκεκριμένη κατεύθυνση. Ωστόσο, επαναλαμβάνω ότι εκείνο που προέχει τώρα, κατά απόλυτη προτεραιότητα, είναι να πληρωθούν οι εργαζόμενοι και να ξεκινήσει ξανά η ανακύκλωση». 

 

©Πηγή: amna.gr

Loading