Συναγερμός στον Βόλο: 9 κρούσματα σε γηροκομείο – 35 από τους 55 εργαζομένους είναι ανεμβολίαστοι

Συναγερμός έχει σημάνει σε γηροκομείο στο Βόλου – Μέχρι στιγμής επιβεβαιώνονται εννέα κρούσματα – Ανάμεσα τους και ηλικιωμένοι – 35 από τους 55 εργαζομένους αρνούνται να εμβολιαστούν σύμφωνα με τον πρόεδρο του γηροκομείου.

Έπειτα από δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα Covid-19 τις προηγούμενες ημέρες προέκυψαν από τις ιχνηλατίσεις νέες μολύνσεις.

Ο πρόεδρος του ιδρύματος μίλησε ανοιχτά στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 για τα όσα συνέβαιναν στο γηροκομείο το προηγούμενο διάστημα και έφεραν αυτά τα αποτελέσματα.

«Το πρόβλημά μας είναι η άρνηση του προσωπικού, καθώς 35 από τους 55 εργαζόμενους αρνούνται να εμβολιαστούν, δηλαδή το 65% του προσωπικού. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι αρνητές, διαφωνούν κάθετα», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του γηροκομείου Βόλου, Παύλος Πάνος.

«Έχουμε κάνει ενημερωτικές ημερίδες με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου, προσπαθήσαμε το Δ.Σ πολλές φορές να τους μιλήσουμε για να τους μεταπείσουμε, αλλά δυστυχώς χωρίς αποτέλεσμα», σημείωσε.

«Πολλές δικαιολογίες» για να μην εμβολιαστούν

Οι περισσότεροι από τους εργαζομένους, σύμφωνα με τον ίδιο, επικαλούνται «πολλές δικαιολογίες» για λόγους υγείας ή επικείμενη εγκυμοσύνη, ενώ κάποιοι λένε ότι θα περιμένουν να δουν πως θα πάει το εμβολιαστικό πρόγραμμα και θα αποφασίσουν τον Σεπτέμβριο.

Πρέπει να σημειωθεί σημειωθεί ότι στο γηροκομείο Βόλου φιλοξενούνται 100 ηλικιωμένοι και υπάρχουν 55 εργαζόμενοι.

Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί πέντε επιβεβαιωμένα κρούσματα σε ηλικιωμένους.

Όλοι είναι καλά στην υγεία τους, με λίγο πυρετό και κάποια συμπτώματα όπως δύσπνοια. Ένας εξ αυτών έχει μεταφερθεί προληπτικά στο νοσοκομείο, κατόπιν εντολής του ΕΟΔΥ.

Οι υπόλοιποι είναι σε καραντίνα, σε όροφο covid, εντός του Ιδρύματος.

Θετικοί βρέθηκαν τέσσερις εργαζόμενοι. Η μια από αυτούς είχε κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου, είχε παράξει αντισώματα και το πέρασε πολύ ελαφριά. Οι υπόλοιποι έχουν λίγο πυρετό και κάποια άλλα συμπτώματα. Μαζί μνε τους τέσσερις εργαζομένους σε καραντίνα μπήκαν και άλλοι οκτώ συνάδελφοί τους, με τους οποίους ήταν μαζί στις ίδιες βάρδιες.

Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός για τα γηροκομεία θα έπρεπε να είχε εφαρμοστεί προ πολλού

Ο κ. Πάνος επεσήμανε ότι θα έπρεπε να έχει αποφασιστεί πολλούς μήνες νωρίτερα ο υποχρεωτικός εμβολιασμός που ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση για τις 16 Αυγούστου για τους εργαζομένους σε δομές φροντίδας ηλικιωμένων

«Όταν υπηρετείς τον ηλικιωμένο, έχεις υποχρέωση να εμβολιαστείς. Δυστυχώς κι εγώ περίμενα να είναι πιο άμεσο και απαιτητό από την Πολιτεία. Έτσι όπως έγινε οι μισοί περιμένουν να φύγουν με αναστολή και να διεκδικήσουν αποζημιώσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Ο κ. Πάνος μάλιστα υποστήριξε πως στη σχετική απόφαση της κυβέρνησης υπάρχουν κενά και ασάφειες, οι οποίες είναι άναγκη ξεκαθαριστούν.

«Οι εμβολιασμένοι είναι πάλι τα κορόιδα. Έκαναν το εμβόλιο και καλούνται να βγάλουν το φίδι από την τρύπα. Είναι εκεί στην πρώτη γραμμή», πρόσθεσε ο πρόεδρος του γηροκομείου Βόλου.

Αναρωτήθηκε, δε, για το πώς θα λειτουργήσει το Ίδρυμα, εάν βγουν σε αναστολή οι αρνητές.

«Έχει 30 νοσηλευτές ο Βόλος; Ή θα πάει κάποιος σε ένα γηροκομείο που έχει ήδη κρούσματα; Οπωσδήποτε πρέπει να βρεθούν χέρια, ακόμη και από τις τοπικές σχολές νοσηλευτικής», είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε επίσης: Επικουρική Ασφάλιση: Κατάθεση του νομοσχεδίου αυτή την βδομάδα ανήγγειλε ο Κ. Χατζηδάκης

Loading