Σπίρτζης: «Δεν γίνεται να αλληλοσυγχαίρονται όταν έχουν τόσο μεγάλες ευθύνες»

Τηλεοπτική δήλωση για τις ευθύνες της κυβέρνησης για την έκταση της φωτιάς που έπληξε την Αττική και συγκεκριμένα την Βαρυμπόμπη παραχώρησε ο Χρήστος Σπίρτζης.

Συγκεκριμένα ο Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σπίρτζης ανέφερε:

«Με την παρουσία μας σήμερα εδώ δηλώνουμε την συμπαράστασή μας στους πολίτες που έχουν πληγεί. Η καταστροφή είναι πολύ μεγάλη. Επικοινωνούμε συνεχώς με απλούς ανθρώπους, με τις δημοτικές αρχές, με πυροσβέστες, με υπηρεσιακούς παράγοντες.

Δυστυχώς η περιβαλλοντολογική καταστροφή αλλά και η καταστροφή των περιουσιών των συμπολιτών μας είναι πολύ μεγάλη. Ένας παράδεισος στην Ανατολική Αττική, στο Κρυονέρι, στη Βαρυμπόμπη, στην Κηφισιά, έγινε στάχτη.

Δεν θα ακολουθήσουμε το παράδειγμα της Νέας Δημοκρατίας. Δεν θα κάνουμε αντιπολίτευση στείρα, πάνω στα αποκαΐδια και στον πόνο των συμπολιτών μας. Είμαστε εδώ για να συμπαρασταθούμε.

Όμως δεν μπορεί ένας περιοδεύων θίασος, αλαζονικός, με επικεφαλής τον Κυριάκο Μητσοτάκη, να “αλληλοσυγχαίρεται” με τόσο μεγάλες ευθύνες. Με μεγάλες καθυστερήσεις στην αρχή της πυρκαγιάς, με μηδενική πρόβλεψη για τα φαινόμενα που έπρεπε να αντιμετωπιστούν, με μηδενική προετοιμασία για τα εναέρια μέσα -όταν έχουν ξοδευτεί εκατοντάδες εκατομμύρια, με πυροσβεστικά οχήματα που ερχόντουσαν χωρίς νερό, με πολύ μεγάλες ελλείψεις στη διαχείριση και στο συντονισμό. Με αλλαγές μέσα στο πυροσβεστικό σώμα που αποδιοργάνωσαν την πυροσβεστική υπηρεσία.

Κρινόμαστε όλοι. Είμαστε δίπλα στους συμπολίτες μας. Αυτή τη στιγμή προέχει και η ηθική και η υλική στήριξή τους. Και προφανώς προέχει να μην έχουμε αναζωπυρώσεις και να βοηθήσουμε όλοι τις αρμόδιες υπηρεσίες για να σβήσει τελείως η φωτιά».

Δείτε επίσης: Δραματικές οι στιγμές στην Εύβοια: Η φωτιά μπήκε στις Ροβιές και έκαψε τα πρώτα σπίτια – Εγκλωβισμένος κάτοικος

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ