Ρόδος: 78χρονη έδωσε 15.000 ευρώ σε απατεώνες

Το ποσό των 15.000 ευρώ απέσπασαν επιτήδειοι από μία 78χρονη γυναίκα στη Ρόδο, λέγοντάς της ότι ο γιος της, η νύφη της, ακόμη και το… ανήλικο εγγονάκι της, συνελήφθησαν επειδή ο πρώτος είχε δήθεν προκαλέσει θανατηφόρο δυστύχημα παρασύροντας ένα παιδί με το αυτοκίνητό του.

Ειδικότερα, η 78χρονη γυναίκα δέχθηκε την περασμένη Τετάρτη τηλεφώνημα από έναν άγνωστο που συστήθηκε ως αστυνομικός και της ζήτησε ένα μεγάλο ποσό, τάχα για να αφεθούν ελεύθεροι οι συγγενείς της που κρατούνται για τον θανάσιμο τραυματισμό του ανηλίκου.

Η ηλικιωμένη προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον γιο της και τη νύφη της, αλλά δεν απαντούσαν στα κινητά τους και πείστηκε ότι πράγματι είχαν συλληφθεί.

Έτσι, έβαλε σε μία σακούλα όλες τις οικονομίες της ύψους 15.000 ευρώ και την άφησε σε ένα δέντρο που της υπέδειξε ο «αστυνομικός» στην πόλη της Ρόδου.

Συνεργός του απατεώνα παρέλαβε τα χρήματα και έγινε καπνός, ενώ λίγο αργότερα ο γιος της 78χρονης επικοινώνησε με τη μητέρα του, που έπαθε σοκ όταν βεβαιώθηκε ότι την είχαν εξαπατήσει. Την Πέμπτη κατήγγειλε όσα συνέβησαν στην Ασφάλεια Ρόδου, η οποία διενεργεί προανάκριση και προσπαθεί να εντοπίσει τους απατεώνες.

Δείτε ακόμη: Θεσσαλονίκη: Βρέθηκε η 15χρονη Κωνσταντίνα που είχε εξαφανιστεί