Περιφέρεια Θεσσαλίας: Ενισχύει με 14 νέα Πυροσβεστικά οχήματα το Σώμα, με χρηματοδότηση 714.000 ευρώ από το ΕΣΠΑ

Τι ανακοίνωσε η Περιφέρεια Θεσσαλίας, φιλοξενώντας και δηλώσεις του Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου της Περιφέρειας, για την ενίσχυση με 14 νέα οχήματα στο Πυροσβεστικό Σώμα:

14 νέα Πυροσβεστικά Οχήματα με χρηματοδότηση 714.000 ευρώ από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014 -2020

Με  14 νέα πυροσβεστικά οχήματα ενισχύει το Πυροσβεστικό Σώμα, η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση δημοπράτησης του έργου που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014 -2020 με 714.000 ευρώ και προβλέπει την προμήθεια:

– επτά οχημάτων πυροσβεστικού τύπου pick-up 4Χ4, 500 λίτρων νερού και

-επτά αγροτικών οχημάτων (4Χ4) τύπου pick up διπλοκάμπινων.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας ενισχύει μέσω του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014 -2020 με συνολικό προϋπολογισμό 3.114.000 ευρώ τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της  Θεσσαλίας, αφού εκτός από το υπό δημοπράτηση έργο, στο στάδιο της συμβασιοποίησης βρίσκεται η προμήθεια 8 υδροφόρων πυροσβεστικών οχημάτων  παντός εδάφους(4Χ4) χωρητικότητας 4.000 λίτρων νερού.

 «Με όλα τα μέσα που διαθέτουμε, στηρίζουμε στην πράξη το έργο του Πυροσβεστικού Σώματος»  δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Ενισχύουμε τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Θεσσαλίας με νέο σύγχρονο εξοπλισμό, κατάλληλο για επεμβάσεις πρόληψης και καταστολής δασικών και λοιπών πυρκαγιών. Η ποιοτική και ποσοτική αναβάθμιση του υπάρχοντος πυροσβεστικού  εξοπλισμού  υποστηρίζει καθοριστικά την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών της Πυροσβεστικής και το καίριο επιχειρησιακό της έργο» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Τα νέα οχήματα

Αναλυτικότερα,  η προμήθεια αφορά:

7 Υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα  (4Χ4) χωρητικότητας 500 λίτρων νερού. Πρόκειται για πυροσβεστικά οχήματα (4Χ4). Κύριο έργο τους η περιπολία δασικών εκτάσεων και η άμεση καταπολέμηση δασικών πυρκαγιών στο ξεκίνημα τους καθώς και η μεταφορά εξοπλισμού σε συμβάντα φυσικών καταστροφών. Ο θάλαμος οδήγησης θα φέρει δύο (2) θύρες  και θα έχει ικανότητα μεταφοράς ενός (1) ακόμη μέλους πληρώματος πλέον του οδηγού. Θα διαθέτουν αυτόνομο πυροσβεστικό συγκρότημα και δεξαμενή νερού χωρητικότητας 500 λίτρων.

7 Βοηθητικά διπλοκάμπινα ημιφορτηγά οχήματα, (4Χ4) τύπου pick up.
Πρόκειται για  οχήματα (4Χ4) τύπου pick up με δυνατότητα  μεταφοράς πέντε (5) ατόμων συμπεριλαμβανομένου του οδηγού και καρότσα για μεταφορά εξοπλισμού η οποία θα διαθέτει θύρα στην οπίσθια πλευρά του οχήματος. Η μικτή έμφορτη μάζα του οχήματος θα είναι μεγαλύτερη ή ίση από 2.500 kg και έως 3.500 kg“.

Δείτε επίσης: Σέρρες: Πρόστιμο στον 37χρονο που εξέτισε ποινή φυλάκισης για μη χρήση μάσκας

Loading