Παπαθανάσης: «Οι επενδύσεις βασικό εργαλείο για το αύριο»

Στο 25ο Roundtable with the Government of Greece που διοργανώνει ο Economics με θέμα την επενδυτική ατζέντα της Ελλάδας μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης.

Αρχικά ο κ. Παπαθανάσης ανέφερε ότι «δεν σταματήσαμε ποτέ από την πρώτη στιγμή να προωθούμε τις επενδύσεις άρα δεν ισχύει για μας ο όρος …επανεκκίνηση, σε σχέση με την προσπάθεια για επενδύσεις»

Στην υπόσχεση που έδωσε η Ελληνική Κυβέρνηση μίλησε ο Παπαθάνης. «Έχουμε υποσχεθεί ένα φιλικό περιβάλλον για επενδύσεις και αυτό πράττουμε και νομίζω με επιτυχία».

Ο ίδιος σημείωσε ότι «έχουν προωθηθεί 193 νομοθετήματα και τα περισσότερα από αυτά αφορούν τη λειτουργία του κράτους και τη μείωση της γραφειοκρατίας. Ως παράδειγμα σημείωσε ότι έχουν επιταχυνθεί οι διαδικασίες για τις επενδύσεις, χωρίς όμως το κράτος να χάνει τα δικαιώματα ελέγχου. Απλά μπορεί εκ των υστέρων να το πράττει και επίσης, προχωράει με ταχείς ρυθμούς και η ψηφιοποίηση».

Δύο νομοσχέδια από το υπουργείο

Δύο νέα νομοσχέδια για ψήφιση στην Βουλή ετοιμάζει το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων χαρακτηρίζοντας τα «Βίβλο».

Για το νέο αναπτυξιακό νόμο, όπως είπε: «Το κράτος θα ενδυναμώσει το ρόλο του στους κλάδους που θέλει π.χ. στην καινοτομία, ώστε η Ελλάδα να γίνει κόμβος καινοτομίας». Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας ότι, «ήδη γίνεται αυτό, καθώς επιχειρηματικοί κολοσσοί δεν διστάζουν να συμπεριλάβουν την Ελλάδα ως προορισμό για την εφαρμογή των επενδυτικών τους σχεδίων» και ως παράδειγμα ανέφερε την Pfizer.

«Κι αυτό γίνεται, εξήγησε ο κ. Παπαθανάσης, διότι έχουμε και το ανθρώπινο κεφάλαιο και το σχετικό περιβάλλον. Βλέπουμε τις επενδύσεις ως βασικό εργαλείο για την επόμενη μέρα. Και βέβαια έχουμε μια σειρά από εργαλεία, χρηματοδοτικά και μη».

Δείτε επίσης: Βουλή: Πέρασε το νομοσχέδιο κατά του “μαύρου χρήματος”

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ