Νέο πρόγραμμα κατ’ οίκον εμβολιασμού στα Χανιά

Η Κρήτη τις τελευταίες ημέρες καταγράφει αρκέτα υψηλά ποσοστά κρουσμάτων – Κυρίως τα Χανιά δημιουργούν ανησυχία στους ειδικούς της χώρας.

Λόγω της ραγδαίας αύξησης των κρούσματων στην πόλη των Χανίων γίνονται προσπάθειες να εμβολιαστούν όσο γίνεται περισσότεροι πολίτες. Νέο πρόγραμμα κατ’ οίκον εμβολιασμού έθεσε σε λειτουργεία ο Δήμος.

Το πρόγραμμα «τρέχει» από το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Χανίων, μέσω του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» σε συνεργασία με την 7η ΥΠΕ. Σε εξέλιξη βρίσκεται από χθες, Δευτέρα 9 Αυγούστου.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι στο πλαίσιο του εθνικού σχεδίου και της επιτάχυνσης των εμβολιασμών, με στόχο την εμβολιαστική κάλυψη όλων των πολιτών. Το κατ’ οίκον εμβολιαστικό πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους πολίτες με κινητικά προβλήματα, ηλικιωμένους, άτομα με αναπηρία και ανήμπορους, που δεν μπορούν να μεταβούν σε εμβολιαστικά κέντρα.

Διαδικασία ένταξης των πολιτών στην πλατφόρμα

Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής, Ελένη Ζερβουδάκη, το πρόγραμμα είναι πολύ σημαντικό, καθώς δίνει τη δυνατότητα σε πολίτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα να εμβολιαστούν στο σπίτι τους.

Ο εμβολιασμός πραγματοποιείται από κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ, οι οποίες στελεχώνονται με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, σε συνεργασία με το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Χανίων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνούν με τον θεράποντα ιατρό τους προκειμένου να γίνει η δήλωσή τους στην πλατφόρμα εμβολιασμού.

Δείτε επίσης: Επικεφαλής BioNTech: Το εμβόλιο μας δεν χρειάζεται προσαρμογή

Dokimastiko


This will close in 5 seconds