Μύκονος: Μάστιγα τα κορονοπάρτι στο νησί – Aνελέητο σαφάρι από τους αστυνομικούς (Vids)

Tα κορονοπάρτι στις βίλες του νησιού, κατά τη διάρκεια των οποίων δεν τηρείται κανένα μέτρο προστασίας, προκαλούν πονοκέφαλο στις υγειονομικές αρχές – Ολο το σχέδιο που έχουν οι αστυνομικοί για να εντοπίζουν τα κορονοπάρτι στη Μύκονο

Έπειτα από το μίνι lockdown που επιβλήθηκε, η Μύκονος επέστρεψε στους κανονικούς της ρυθμούς, τα κορoνοπάρτι που διοργανώνονται όμως με μεγάλο αριθμό καλεσμένων, και χωρίς τήρηση μέτρων, προκαλούν προβληματισμό στις Αρχές.

Κορονοπάρτι σε 9 βίλες της Μυκόνου εντόπισαν τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Μυκόνου, τις τελευταίες 5 μέρες, τα 6, μάλιστα, έγιναν το περασμένο Σαββατοκύριακο. Στα κορονοπάρτι συμμετείχαν από 50 έως και 400 άτομα και επιβλήθηκαν 6 πρόστιμα των 50.000 ευρώ και τρία για διατάραξη κοινής ησυχίας.

Πώς εντοπίζει η αστυνομία τα κορονοπάρτι

Οι διοργανωτές των κορονοπάρτι στο νησί των ανέμων εξασφαλίζουν δωρεάν μεταφορά με κλειστά φορτηγάκια στους πλούσιους ξένους πελάτες τους.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, οι αστυνομικοί τα ακολουθούν προκειμένου να εντοπίσουν τις βίλες διεξαγωγής τους ενώ έχουν αναπτύξει καλή.. ακοή για να ακούσουν την δυνατή μουσική που προέρχεται από αυτές.

Τις περισσότερες φορές τρώνε… πόρτα όταν χτυπούν τα κουδούνια καθώς κανείς δεν τους ανοίγει. Την επόμενη μέρα επισκέπτονται τις συγκεκριμένες οικίες και μέσω των ρολογιών της ΔΕΗ, εντοπίζουν τους ιδιοκτήτες, επικοινωνούν μαζί τους και στη συνέχεια φθάνουν στον ενοικιαστή μέσω του εγγράφου μίσθωσης με το αντίτιμο που κατέβαλαν. Από εκεί και έπειτα προβαίνουν στην βεβαίωση του προστίμου.

Στη Μύκονο ο Χρυσοχοΐδης -Εισήγηση προστίμων και για τους ιδιοκτήτες

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης βρέθηκε μάλιστα χθες στη Μύκονο μαζί με τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Μιχάλη Καραμαλάκη, και προανήγγειλε αλλαγές στη νομοθεσία. «Αυτό είναι μία δυσχερής και δύσκολη δουλειά πράγματι. Και πρέπει να σας πω ότι υπάρχει μία συνεργασία όλων των τοπικών φορέων με την Αστυνομία, η οποία κάνει μία τεράστια προσπάθεια. Ήδη χθες το βράδυ επέβαλε και άλλα πρόστιμα. Θα εισηγηθούμε περαιτέρω αλλαγές στη νομοθεσία, έτσι ώστε να είναι ακόμα πιο ευχερέστερη η εξεύρεση, ο εντοπισμός και η τιμωρία όσων διοργανώνουν πάρτι σε βίλες. Και πιστεύω ότι μπαίνοντας κάθε μέρα στην κανονικότητα όλο και περισσότερο, αυτό το φαινόμενο δεν θα υπάρχει», είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Δείτε επίσης: Μύκονος: Τούρκος οργάνωσε κορονοπάρτι στο πολυτελές σκάφος του – Επέμβαση του Λιμενικού (vid)