Μητσοτάκης στην Bild: «Καλώ τους Γερμανούς να έρθουν για διακοπές στην Ελλάδα»

Κάλεσμα στους Γερμανούς να έρθουν για διακοπές στην Ελλάδα απήυθυνε σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Bild» ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός, εκτίμησε ότι φέτος θα έχουμε διπλάσιους τουρίστες από το 2020.

«Πέρσι υποδεχτήκαμε 25% των τουριστών που ήρθαν στη χώρα μας το 2019. Έναν στους τέσσερις. Φέτος αναμένουμε ότι θα έρθουν περίπου ο ένας στους δύο. Επομένως θα περάσουμε από το 25% στο 50% σε σχέση με το 2019. Πιστεύω πως οι τάσεις είναι ενθαρρυντικές» είπε.

«Η Ελλάδα του 2021 δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα του 2015 ή του 2010. Είναι μια διαφορετική χώρα. Δεν λειτουργούμε πια σε ένα περιβάλλον όπου υπάρχουν ‘δάσκαλοι’ που μας επιβλέπουν. Είμαστε μια κυρίαρχη χώρα. Παραμένουμε σε αυτό που αποκαλείται ‘παρακολούθηση μετά το πρόγραμμα’, αλλά αν κοιτάξουμε τις αλλαγές που θέλουμε να κάνουμε, είναι αλλαγές που θέλουμε εμείς να κάνουμε γιατί αποφασίσαμε πως είναι για το καλό της χώρα» επισημαίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας σε ερώτηση για το αν η Ελλάδα είναι «ο αγαπημένος μαθητής του δασκάλου».

Ερωτηθείς για την ‘Ανγκελα Μέρκελ ο πρωθυπουργός ανέφερε: «Έχω πολύ καλή σχέση με την Καγκελάριο Μέρκελ. Δεν έχουμε συμφωνήσει σε όλα, είχαμε κάποιες έντονες συζητήσεις. Τρέφω εξαιρετικό σεβασμό για αυτήν ως ευρωπαία ηγέτη. Είναι μια φωνή λογικής. Αλλά η Γερμανία είναι μια πολύ ισχυρή Δημοκρατία. Καμία Δημοκρατία δεν εξαρτάται από ένα και μόνο πρόσωπο. Κάποια στιγμή, όλες οι πολιτικές καριέρες φτάνουν στο τέλος τους». 
Για την σύλληψη Προτάσεβιτς, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλάει για «κρατική αεροπειρατεία» 

Δεν θα πρέπει να ξεχάσουμε τον Ρομάν και τη Σοφία

«Δεν θα πρέπει να ξεχάσουμε τον Ρομάν και τη Σοφία» τονίζει ο πρωθυπουργός για την υπόθεση. «Θα πρέπει να μάθουμε ακριβώς τι συνέβη και θα πρέπει να συνεχίσουμε να ασκούμε πίεση» συμπληρώνει. «Πιστεύω πως όλοι μας ως ευρωπαίοι πολίτες αλλά και οι ευρωπαίοι ηγέτες έχουν την υποχρέωση να προσπαθήσουν να ελευθερωθεί ο Ρομάν και η σύντροφός του, αλλά θα πρέπει ακόμα να διασφαλίσουμε πως και άλλοι πολιτικοί κρατούμενοι στη Λευκορωσία θα απελευθερωθούν. Γιατί ο Ρομάν δεν είναι ο μόνος. Υπάρχουν και άλλοι» τονίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δείτε επίσης: Όσα ειπώθηκαν στη συνάντηση Μητσοτάκη – Σασόλι στο Μέγαρο Μαξίμου (pics)

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Dokimastiko


This will close in 5 seconds