Μακρή: «Όσοι εκπαιδευτικοί δεν έχουν πιστοποιητικά νόσησης – εμβολιασμού ή rapid θα τεθούν σε αναστολή»

«Μέσα στην εβδομάδα θα δοθούν αναλυτικές οδηγίες προς μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, ώστε να νοιώθουν όλοι ασφαλείς»

Η Υφυπουργός Παιδείας Ζέτα Μακρή μίλησε στο «Πρώτο Πρόγραμμα» 91,6 και 105,8 και ανέφερε πως όποιος εκπαιδευτικός δεν πληρεί τις απαραίτητες προϋποθέσεις στην εποχή του κορονοϊού, θα τίθεται σε αναστολή εργασίας.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Εάν κάποιος εκπαιδευτικός δεν προσκομίσει στον διευθυντή του σχολείου του πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης και σε περίπτωση που είναι ανεμβολίαστος, δήλωση αρνητικού εργαστηριακού τεστ που θα πραγματοποιεί με δικά του έξοδα δυο φορές την εβδομάδα κάθε Τρίτη και Παρασκευή, τότε αυτομάτως δεν ασκεί τα καθήκοντά του και τίθεται σε αναστολή εργασίας».

Ξεκαθάρισε φυσικά, πως σε περίπτωση που κάποιος από τους εκπαιδευτικούς προσκομμίσει τα απαραίτητα δικαιλογητικά με λίγες μέρες καθυστέρηση, θα επιστρέψει κανονικά στη δουλειά του. Όσον αφορά τους μαθητές, θα κάνουν δυο self test την εβομάδα τα οποία θα είναι δωρεάν.

«Μέσα στην εβδομάδα θα δοθούν αναλυτικές οδηγίες προς μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, ώστε να νοιώθουν όλοι ασφαλείς και να γνωρίζουν τι πρόκειται να συμβεί σε κάθε περίπτωση, προκειμένου να επανέλθουμε στη δια ζώσης εκπαίδευση, την οποία στερήθηκαν τα παιδιά».

Για το ποσοστό των εκπαιδευτικών που έχουν εμβολιαστεί:

«Μένει ένα ποσοστό γύρω στο 10% που δεν έχει εμβολιαστεί. Δεν είναι δραματικό, αλλά κάνουμε προσπάθειες και απευθύνουμε εκκλήσεις ώστε να εμβολιαστούν όλοι. Είμαι αισιόδοξη ότι το μήνυμα θα περάσει και θα αγγίξουμε το 100%».

Δείτε επίσης: ΤΑΙΠΕΔ: Στην Αλεξανδρούπολη η νέα διοίκηση

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr