Ηράκλειο: Ελεύθερος αφέθηκε ο γιατρός μετά τις κατηγορίες για ασέλγεια σε 18χρονο

Ο γιατρός αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους – Σοκαρισμένος είναι ο 50χρονος ακτινολόγος, σύμφωνα με τον δικηγόρο του.

Ελεύθερος αφέθηκε σήμερα ο γιατρός που κατηγορείται για ασέλγεια σε βάρος 18χρονου στο Ηράκλειο.

O 50χρονος, εμφανίστηκε σήμερα ενώπιον του Ανακριτή Ηρακλείου προκειμένου να απολογηθεί όμως μετά την απολογία του, είδε την πόρτα της ελευθερίας.

Αμέσως μετά την διαδικασία της κύριας ανάκρισης, ο συνήγορος υπεράσπισης του γιατρού Μανώλης Κληρονόμος δήλωσε πως «αυτό κατά πρώτον πρέπει να αξιολογηθεί θετικά αξίζουν συγχαρητήρια στην κυρία Εισαγγελέα και στην κυρία Ανακρίτρια, οι οποίες με πολύ καθαρή ματιά άκουσαν όλους τους σχετικούς υπερασπιστικούς ισχυρισμούς».

Περιορισμοί που επιβλήθηκαν

Οι Αρχές επέβαλαν στον γιατρό περιοριστικούς όρους. Συγκεκριμένα, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και καταβολή χρηματικής εγγύησης ποσού 2.000 ευρώ.

«Θεωρούμε ότι η επιβολή των περιοριστικών όρων, είναι συνακόλουθοι μιας ούτως ή άλλως υπάρχουσας πανελλαδικής επικαιρότητας, η οποία όλους μας προβληματίζει. Σε κάθε περίπτωση διατρανώνουμε σε όλους τους τόνους την αθωότητα του κατηγορουμένου και τα υπόλοιπα θα τα δούμε στην ακροαματική διαδικασία».

Σύμφωνα με τον κ. Κληρονόμο, ο εντολέας του εξακολουθεί να παραμένει σοκαρισμένος ενώ μουδιασμένος είναι και ο ιατρικός κόσμος.

«Ο άνθρωπος είναι σοκαρισμένος, αυτή τη στιγμή ολόκληρος ο ιατρικός κόσμος είναι μουδιασμένος και ο ιατρικός κόσμος της ειδικότητας αυτής. Έχω δεχτεί χιλιάδες τηλεφωνήματα, φανταστείτε τι θα πρέπει να αντιμετωπίσει ο καθένας όταν έχει να κάνει με μια εξέταση υπερήχου, σε μια ευαίσθητη περιοχή του σώματος είτε ενός άντρα είτε μιας γυναίκας. Δυστυχώς οι καιροί που ζούμε είναι χαλεποί» είπε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος του κατηγορουμένου.

Ο κ. Κληρονόμος υποστήριξε επίσης ότι η συγκεκριμένη εξέταση όπως ειπώθηκε σήμερα «αναπτύχθηκε και θα αποδειχθεί στο ακροατήριο, έγινε όπως ορίζει το ιατρικό πρωτόκολλο».

Δείτε επίσης: Σέρρες: Στη φυλακή ο 21χρονος που σκότωσε τον φίλο του – Σκηνικό έξω από τα δικαστήρια – Ξεσπά ο πατέρας του θύματος