Έτσι θα επανεκδόσουν οι πυρόπληκτοι τις ταυτότητες και τα διαβατήριά τους

Αντικατάσταση χωρίς καταβολή παραβόλου λέει η ΕΛ.ΑΣ.

Μετά τις πολύ μεγάλες πυρκαγιές που ξέσπασαν στη χώρα μας, όπως είναι λογικό δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που έχασαν σημαντικά προσωπικά τους έγγραφα.

Στο πλαίσιο αυτό, η Ελληνική Αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωση μ.εσω της οποίας γνωστοποίησε ότι δε θα χρειαστεί καταβολή παραβόλου για όσους επιθυμούν να επανεκδόσουν τα διαβατήρια και τις ταυτότητές τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Για τα διαβατήρια και τις ταυτότητες, που καταστράφηκαν κατά τις πρόσφατες πυρκαγιές, αποφασίστηκε η ατελής και κατά προτεραιότητα αντικατάστασή τους.

Α) Για τα διαβατήρια:

Παρέχεται η δυνατότητα στους πυρόπληκτους πολίτες, εφόσον το επιθυμούν, να αντικαταστήσουν μέχρι την 31-12-2021 τα καταστραμμένα διαβατήρια, που ήταν σε ισχύ. Τα νέα διαβατήρια θα έχουν χρονική ισχύ αντίστοιχη των καταστραφέντων.

Η έκδοση – αντικατάσταση των διαβατηρίων πραγματοποιείται ατελώς (χωρίς την καταβολή παραβόλου), κατά παρέκκλιση του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου.

Διευκρινίζεται ότι για την έκδοση των διαβατηρίων, πλην των προβλεπόμενων δικαιολογητικών, απαιτείται και βεβαίωση αστυνομικής ή άλλης αρμόδιας Αρχής περί καταστροφής του διαβατηρίου από τις πυρκαγιές στις περιφέρειες Αττικής, Στερεάς Ελλάδας, Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου.

Β) Για τις ταυτότητες:

Η έκδοση – αντικατάσταση των ταυτοτήτων πραγματοποιείται ατελώς (χωρίς την καταβολή παραβόλου) και κατά προτεραιότητα. 

Επιπλέον, προς διευκόλυνση της διαδικασίας έκδοσης – αντικατάστασης δελτίου ταυτότητας, παρέχεται η δυνατότητα:

  • μεταφοράς των πληγέντων πολιτών στις αρμόδιες αστυνομικές υπηρεσίες με υπηρεσιακά οχήματα και
  • μετάβασης αστυνομικών στις πληγείσες περιοχές για την παραλαβή των απαραίτητων δικαιολογητικών από τους ενδιαφερόμενους.

Δείτε επίσης: Φωτιά στην Άρλα Αχαΐας – Πλησιάζουν σπίτια οι φλόγες

Loading