Δόμνα Μιχαηλίδου: Επίσκεψη σε προνοιακές δομές σε Τρίκαλα, Λάρισα και Θεσσαλονίκη

Μετά την ολοκλήρωση του εμβολιαστικού προγράμματος στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου, επισκέφτηκε προνοιακές δομές στα Τρίκαλα, τη Λάρισα και τη Θεσσαλονίκη.

Σκοπός της επίσκεψης, μεταξύ άλλων, ήταν και η επιτόπου ενημέρωση για την περαιτέρω παράταση των θέσεων εργασίας ορισμένου χρόνου των απασχολουμένων σε όλα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας της χώρας.

Η πρώτη στάση της υφυπουργού τη Δευτέρα 5 Απριλίου ήταν στα Τρίκαλα. Αφού συζήτησε με το δήμαρχο Τρικκαίων και πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Δημήτρη Παπαστεργίου, τις κοινωνικές πολιτικές που σχεδιάζει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και υλοποιεί μαζί με την τοπική αυτοδιοίκηση, τόνισε τη σημασία του νέου ρυθμιστικού πλαισίου για τα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ. Σε αυτό το πλαίσιο επισκέφτηκαν μαζί, συνοδευόμενοι από το βουλευτή Αθανάσιο Λιούτα, το ΚΔΑΠ-ΜΕΑ «Ήφαιστος», το παλαιότερο στη χώρα μας. Στη συνέχεια, η κ. Μιχαηλίδου ξεναγήθηκε στο πρόσφατα ανακαινισμένο Κέντρο Κοινότητας της πόλης, που στεγάζει το Κοινωνικό Εστιατόριο, το Κοινωνικό Φαρμακείο, το Ανοιχτό Κέντρο Ημέρας Αστέγων και το Κέντρο Κοινότητας του δήμου.

«Η καθετοποιημένη ανάπτυξη του Κέντρου Κοινωνικών Δομών, που στεγάζει Κοινωνικό Εστιατόριο, Φαρμακείο, Ανοιχτό Κέντρο Ημέρας Αστέγων και Κέντρο Κοινότητας, είναι η μορφή που επιδιώκουμε να έχουν τα νέα Κέντρα Κοινότητας της χώρας μας για τη διευκόλυνση και την ολιστική βοήθεια που χρειάζονται οι πλέον ευάλωτοι συμπολίτες μας», δήλωσε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε με ποδήλατα, προκειμένου οι συμμετέχοντες να πάρουν μέρος με αυτό τον τρόπο στη δράση raceforautism.gr, που έχει οργανώσει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων μαζί με το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής για την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των πολιτών σχετικά με τις διαταραχές του αυτιστικού φάσματος.

Επίσκεψη στη δομή Γιάννουλης

Στη συνέχεια, η κ. Μιχαηλίδου, μαζί με τους βουλευτές Χρήστο Κέλλα και Στέλλα Μπίζιου, επισκέφτηκε τη δομή Γιάννουλης του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Θεσσαλίας, όπου απασχολούνται δημιουργικά παιδιά με νοητική αναπηρία. Αφού ενημερώθηκε από τη διοίκηση για την πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος και τη λειτουργία της δομής, συνομίλησε με τους εργαζόμενους, αλλά και τα παιδιά και παρακολούθησε τις δραστηριότητές τους.

Σήμερα στη συμπρωτεύουσα

Σήμερα, Τρίτη 6 Απριλίου, η κ. Μιχαηλίδου συνεχίζει τις επισκέψεις της στη Θεσσαλονίκη. Ξεκίνησε με επίσκεψη στον υφυπουργό Μακεδονίας-Θράκης Σταύρο Καλαφάτη, όπου συζητήθηκε η υλοποίηση των δράσεων του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων στις γεωγραφικές αυτές Περιφέρειες. Αμέσως μετά, επισκέφθηκε το Παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Θεσσαλονίκης «Ο Άγιος Δημήτριος», το Παράρτημα Χρονίων Παθήσεων Θεσσαλονίκης «Ο Άγιος Παντελεήμονας», ενώ το απόγευμα θα επισκεφθεί το Οικοτροφείο Θηλέων «Η Μέλισσα».

Η κ. Μιχαηλίδου τόνισε με νόημα: «Δεν εφησυχάζουμε ποτέ. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να προλαμβάνουμε, να φροντίζουμε, να αφυπνίζουμε και να προστατεύουμε τους συμπολίτες μας, ειδικά τους πιο ευάλωτους. Με αφορμή την παράταση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου των απασχολουμένων στα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας και σε άλλους προνοιακούς φορείς για ένα εξάμηνο ακόμα, αλλά και τον εμβολιασμό των ηλικιωμένων, χρονίως πασχόντων και ΑμεΑ, θέλησα να συνομιλήσω από κοντά με τις διοικήσεις και τους εργαζόμενους των δομών για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών, που δημιουργήθηκαν, εξαιτίας της πανδημίας. Πρόκειται για τη δεύτερη στη σειρά παράταση των συγκεκριμένων συμβάσεων, που αύξησαν κατά 1/3 το προσωπικό όλων των κλειστών κοινωνικών μας δομών».

Δείτε όλη την ροή ειδήσεων

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading