Δημόσιες Υπηρεσίες: Από Δευτέρα υποχρεωτικό self test σε εβδομαδιαία βάση για τους εργαζόμενους

Στην εξέλιξη του προγράμματος διάθεσης των αυτοδιαγνωστικών τεστ αναφέρθηκε ο Βασίλης Κοντοζαμάνης, κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας πιο ειδικά τόνισε οτι από την ερχόμενη Δευτέρα 26/4, η υποχρέωση self test σε εβδομαδιαία βάση απευθύνεται σε όλους τους εργαζόμενους των δημοσίων υπηρεσιών, οι οποίοι παρέχουν εργασία με φυσική παρουσία εντός ή εκτός των εγκαταστάσεων της υπηρεσίας τους.

Στην κατηγορία αυτή συμπεριλαμβάνονται και οι κληρικοί, ιεροψάλτες και προσωπικό των ναών.

Ειδικά για την εβδομάδα 26 Απριλίου ως 5 Μαΐου, θα διατεθούν σε συγκεκριμένες κατηγορίες 2 self test.

Στην εκπαιδευτική κοινότητα η διάθεση των self test  θα ξεκινήσει πάλι την Πέμπτη του Πάσχα, ενώ ο αναπληρωτής Υπουργός επεσήμανε ότι η μεταβατική χρονική περίοδος υποχρεωτικής εφαρμογής του μέτρου αυτοδιαγνωστικού ελέγχου στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα παίρνει παράταση ως τις 2 Μαΐου.

Όπως ανέφερε ο Βασίλης Κοντοζαμάνης, από τις 10 Μαΐου σταδιακά θα αυξάνεται το προσωπικό του δημοσίου, που θα παρέχει εργασία με φυσική παρουσία, τη στιγμή που οι υπάλληλοι που ανήκουν στις ομάδες αυξημένου κινδύνου θα συνεχίζουν να εργάζονται με τηλεργασία ή να απουσιάζουν με ειδική άδεια εργασίας.

Τέλος, η εξυπηρέτηση του κοινού συνεχίζεται κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού.

Δείτε επίσης: Πάσχα: Παρουσίασε τον «οδικό χάρτη» ο Χαρδαλιάς

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading