Δείτε Live την ξενάγηση της Φον ντερ Λάιεν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην Αρχαία Αγορά

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ξεναγείται αυτή τη στιγμή στην Αρχαία Αγορά της Αθήνας.

«Υποδεχόμαστε την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε μια ιστορική στιγμή για την Ευρώπη και την Ελλάδα. Είναι πιστεύω η τελευταία πράξη της αναταραχής από την πανδημία και η πρώτη μιας νέας εποχής» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην εκδήλωση παρουσίασης δράσεων του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0», στον χώρο της Αρχαίας Αγοράς.

Μαζί του, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν.

Για να συνεχίσει ο Έλληνας πρωθυπουργός: «Η Ένωση προχωρεί στην πρώτη έκδοση κοινού χρέους υπέρ των κρατών μελών της. Πρωτοβουλία που στήριξα εξ αρχής μαζί με 8 ακόμα Ευρωπαίους ηγέτες. Σήμερα ένα άβατο του παρελθόντος μετατρέπεται σε βήμα του παρόντος και του μέλλοντος. Η Ελλάδα ανήκει στις ωφελημένες χώρες. Δικαιούται περίπου 31 δισ. Αναγνώρισε όμως και τη δική της ευθύνη, καταθέτοντας ολοκληρωμένο σχέδιο από τις πρώτες. Μαζί με τα κονδύλια του ΕΣΠΑ και τις ιδιωτικές κινήσεις τα κεφάλαια θα αγγίζουν τα 100 δισ.».

Δείτε επίσης: Γ. Στουρνάρας: Το 30% των πόρων του Next Generation EU θα διατεθούν στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής

Dokimastiko


This will close in 5 seconds