Απόφαση σταθμός του ΣτΕ: Απορρίφθηκε η αίτηση αναστολής κατά της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών

Ακόμα ένα «όχι» από το Συμβούλιο της Επικρατείας στα αιτήματα για αναστολή της απόφασης για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών – Σήμερα απορρίφθηκε η αίτηση της ΠΟΕΔΗΝ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) είχε ζητήσει να ανασταλεί η απόφαση που προβλέπει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών εργαζομένων. Θυμίζουμε πως από σήμερα 1 Σεπτεμβρίου οι ανεμβολιαστοί εργαζόμενοι σε φορείς υγείας τίθενται σε καθεστώς αναστολής εργασίας, άνευ αποδοχών.

Εχει καταθέσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας και αίτηση ακύρωσης της απόφασης κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού, η οποία έχει προσδιοριστεί να συζητηθεί στις 8 Οκτωβρίου.

Η ΠΟΕΔΗΝ επιδίωξε το «παγωμα» των αναστολών εργασίας μέσω της αναστολής της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών, ωστόσο το Τμήμα Αναστολών ΣτΕ σε σχηματισμό Ολομέλειας δεν συμφώνησε μαζί της.

Πριν από λίγες ημέρες, στις 30/8, το το Γ’ Θερινό Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας απέρριψε αιτήσεις νοσοκομειακών γιατρών που ζητούσαν το «πάγωμα» του υποχρεωτικού εμβολιασμού τους
Συγκεκριμένα. εκδόθηκαν τέσσερις προσωρινές διαταγές από το ΣτΕ, οι οποίες αφορούν σε 115 συνολικά προσφεύγοντες.

Δείτε επίσης: Πυρκαγιές: Παράταση υποβολής και πληρωμής ΦΠΑ για τις επιχειρήσεις της Εύβοιας

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr

Loading