Αχαΐα – Ζήρεια: Κλειστή η Εθνική Οδός, κομμένη στα δύο η Ελλάδα – Κάηκαν σπίτια

«Καταστράφηκε όλο το χωριό η φωτιά πέρασε από πάνω του», τονίζει μιλώντας στο protothema.gr ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Αιγιαλείας

Εκκενώθηκαν Ζήρια, Καμάρες, κατασκήνωση στο Λαμπίρι και 10 σπίτια χάθηκαν μέσα στις φλόγες δήλωσε ο πρόεδρος της Ζήριας

«Η φωτιά πέρασε μέσα από το χωριό, η απόλυτη καταστροφή, καταστραφήκαμε, ένα χωριό διαλύθηκε ολοσχερώς. Ένα χωριό χιλίων κατοίκων διαλύθηκε, μιλάμε για την Ζήρια, η φωτιά πέρασε από πάνω. Τους έφυγε η φωτιά για δευτερόλεπτα και έκαψε το χωριό. Δυστυχώς υπήρξε πολύ αργή αντίδραση. Μετά από πολύ ώρα ήρθαν 2 ελικόπτερα, δεν λειτούργησε τίποτα. Εδώ που είμαι καίγονται σπίτια ένας πανικός, περιουσίες και όλο το χωριό», τονίζει ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας Γιώργος Ντίνος.

Στο μεταξύ αν και αρχικά το ΑΠΕ-ΜΠΕ μετέδωσε ότι είχε διακοπεί η κυκλοφορία στη γέφυρα ΡίουΑντιρρίου στο ρεύμα προς Πάτρα κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται από τον διευθυντή της γέφυρας. Πιο συγκεκριμένα σε επικοινωνία που είχε μαζί του το protothema.gr ξεκαθάρισε ότι η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά και στα 2 ρεύματα.

Ωστόσο η Εθνική Οδός στην περιοχή της Ζήριας έχει κλείσει καθώς η φωτιά πέρασε και από το συγκεκριμένο σημείο.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική έχουν κινητοποιηθεί 95 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 33 οχήματα, 5 αεροσκάφη, ανάμεσά τους και το θηριώδες ρωσικό Beriev και 2 ελικόπτερα.

Δείτε επίσης: Ζήρια: Απομακρύνθηκαν με ασφάλεια 110 παιδιά από κατασκήνωση (vid)

Loading