Φιλόλογος προσέφυγε στη δικαιοσύνη για ακυρωθεί η απόλυσή της

Καθηγήτρια φιλόλογος που απολύθηκε λόγω σταδιακών αδικαιολόγητων απουσιών προσέφυγε στη Δικαιοσύνη ζητώντας την ακύρωση της απόλυσής της, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει επαρκεί αιτιολογία και παραβιάζει την συνταγματική αρχής της αναλογικότητας.

Παράλληλα τονίζει ότι με την απόλυσή της, χάνει και το συνταξιοδοτικό της δικαίωμα μετά από 22 χρόνια υπηρεσίας.

Η πειθαρχική ποινή της απόλυσής της επιβλήθηκε για αδικαιολόγητες απουσίες από την εργασία της, η ίδια όμως υποστηρίζει ότι απουσίαζε λόγω του μπούλινγκ που δεχόταν από τον διευθυντή του σχολείου, κάτι το οποίο της δημιούργησε τεράστια ψυχολογικά προβλήματα που την έφτασαν μέχρι του σημείου να σκέπτεται να αυτοκτονήσει.

Η φιλόλογος εργαζόταν σε νυκτερινό Γυμνάσιο – Λύκειο νησιού και είχε συγκρούσεις με τον διευθυντή του σχολείου, καθώς, όπως η ίδια ισχυρίζεται αρνιόταν να συμμορφωθεί στις μη νόμιμες, εντολές του.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η φιλόλογος δεν δέχθηκε τις υποδείξεις του διευθυντή να είναι οι καθηγητές ελαστικοί στις απουσίες των μαθητών, καθώς ήταν νυκτερινό το σχολείο.

Παράλληλα, σύμφωνα με την καθηγήτρια ο διευθυντής επέτρεψε την εγγραφή ενός μαθητή στην Α’ Λυκείου χωρίς να έχει απολυτήριο Γυμνασίου και μετά από δική της αντίδραση τον έγραψε τελικά στην Α’ Γυμνασίου, ενώ αρνήθηκε να δεχθεί την υπόδειξη του διευθυντή της να δεχθεί την ώρα του μαθήματος, δίχρονο παιδί συγγενικού προσώπου μαθητή της.

Έτσι, ξεκίνησε ένας πόλεμος ψυχολογικός αλλά και λεκτικός πόλεμος μεταξύ διευθυντή και καθηγήτριας, όπως αναφέρει στην αίτησή της ο διευθυντής την προσέλαβε ενώ μια ημέρα της είπε πως αν ήταν του λιμανιού θα την έσπαγε στο ξύλο.

Η γυναίκα αναφέρει ότι από αυτή την συμπεριφορά αντιμετώπισε συμπτώματα πανικού, κατάθλιψης, νευρώσεων, ιλίγγους, αστάθεια και ναυτία και υπέβαλε αίτηση και αποσπάστηκε στο νομό Αττικής, ενώ όλο αυτό το διάστημα ελάμβανε αναρρωτικές άδειες λόγω της κακής ψυχολογικής κατάστασης που είχε περιέλθει.

Ερχόμενη στην Αττική αντιμετώπισε προβλήματα, σχετικά με την χορήγηση κανονικών και αναρρωτικών αδειών αλλά και με υγειονομικές επιτροπές, καθώς και με μια εμπαθή και εκδικητή σε βάρος της συμπεριφορά εκ μέρους της διευθύντριας δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Έτσι ζητούσε αναρρωτικές άδειες με αποτέλεσμα να βρεθεί αντιμέτωπη με έξι αδικαιολόγητες αποχές από τα καθήκοντά της, κάτι που την οδήγησε στο πειθαρχικό συμβούλιο και την οριστική της παύση.

Loading