Επιβεβαίωση «P» για τη «φάμπρικα» αποφυλακίσεων

«Λαβράκι» έβγαλε η έρευνα για την αποφυλάκιση του Αριστείδη Φλώρου με πλαστά πιστοποιητικά αναπηρίας, επιβεβαιώνοντας έτσι το ρεπορτάζ της «P» για τη βιομηχανία πλαστών εγγράφων.

Η Εισαγγελία διαφθοράς, λοιπόν, έπεσε πάνω σε μεγάλη εγκληματική οργάνωση που δρούσε μέσα στις φυλακές και έχει χορηγήσει παρόμοια πλαστά πιστοποιητικά και σε άλλους κρατούμενους.

Διευρύνεται η έρευνα και για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος στις υποθέσεις παράνομων αποφυλακίσεων υπό όρους με πλαστά πιστοποιητικά αναπηρίας.

Μάλιστα, στο στόχαστρο των Εισαγγελέων έχει μπει και πασίγνωστος κακοποιός από τα κυκλώματα της νύχτας, ο οποιος έχει καταδικαστεί σε ισόβια και βρίσκεται εκτός φυλακής κάνοντας χρήση των ευεργετικών διατάξεων για αποφυλάκιση λόγω αναπηρίας.

Ο εν λόγω είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για ανθρωποκτονίες και άλλα αδικήματα, ενώ έχουν προκύψει στοιχεία ότι έκανε ό,τι ακριβώς και ο Φλώρος, χρησιμοποίησε δηλαδή πλαστά ιατρικά πιστοποιητικά προκειμένου να θεμελιώσει αναπηρία από 67% και πάνω, πετυχαίνοντας να βγει από τη φυλακή με όρους, πριν από μερικούς μήνες.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο συγκεκριμένος κρατούμενος παραμένει ελεύθερος, καθώς πέρασε η προθεσμία μέσα στην οποία μπορούσε να ασκηθεί έφεση κατά του βούλευματος, ώστε να ακολουθηθεί το «μοντέλο» Φλώρου, όπου μετά από έφεση ανακλήθηκε το πρωτοβάθμιο βούλευμα και ο επιχειρηματίας συνελήφθη και οδηγήθηκε πίσω στις φυλακές Χαλκίδας.

Τροπολογία… κλείνει το «παραθυράκι»

Η «φάμπρικα» αυτή αναμένεται να… κλείσει με την τροπολογία που κατατέθηκε σήμερα από το υπουργείο Δικαιοσύνης και προβλέπει ότι πλέον θα μπορεί να ανακληθεί οποιαδήποτε απόφαση αποφυλάκισης αμέσως μόλις διαπιστώνεται ότι επετεύχθη με χρήση πλαστών εγγράφων. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, η τροπολογία ζητήθηκε από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου με αφορμή την υπόθεση του ισοβίτη.

Κι άλλο πλαστό πιστοποιητικό στην υπόθεση Φλώρου

Σε ό,τι αφορά την υπόθεση του Αριστείδη Φλώρου της Energa, η έρευνα βρισκεται στην τελική της ευθεία και σύμφωνα με πληροφορίες έχει εντοπιστεί και άλλο πλαστό πιστοποιητικό που μειώνει περαιτέρω το ποσοστό αναπηρίας που επικαλέστηκε για την αποφυλάκισή του.

Loading