ΤΩΡΑ: Ανθρώπινη «αλυσίδα» εργαζομένων σε εταιρεία πλυντηρίων στο Ωραιοκάστρο

Ανθρώπινη αλυσίδα έχουν δημιουργήσει αυτή την ώρα οι εργαζόμενοι σε εταιρεία κατασκευής πλυντηρίων στην περιοχή Ωραιοκάστρου της Θεσσαλονίκης και πιασμένοι χέρι – χέρι προσπαθούν να καλύψουν την είσοδο της επιχείρησης ώστε να εμποδίσουν τα φορτηγά της εργοδοσίας που έχουν φτάσει στο σημείο προκειμένου να φορτώσουν παρανόμως τα μηχανήματα.  

Θυμίζουμε ότι τα προβλήματα των εργαζομένων στη συγκεκριμένη εταιρεία έχουν ενταθεί από τον περασμένο Αύγουστο, όταν και ξεκίνησε η μη καταβολή των δεδουλευμένων τους. Μέχρι τον Οκτώβριο απασχολούνταν κανονικά, ενώ για το μήνα Νοέμβριο η διοίκηση της επιχείρησης τους έδωσε αναγκαστικές άδειες, χωρίς να τους καταβάλει τους μισθούς, αλλά ενημερώνοντας ότι από τον Φεβρουάριο του 2018 θα αρχίσουν και πάλι να εργάζονται. Κάτι φυσικά που δεν συνέβη ποτέ!

“Μπλόκο” με ασφαλιστικά μέτρα

Μετά από τις εξελίξεις αυτές οι 40 εργαζόμενοι μόνιμοι και εποχικοί, με αρκετούς από αυτούς να εργάζονται επί δεκαετίες στην επιχείρηση, προχώρησαν σε καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας και ακολουθώντας τη δικαστική οδό κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα εξασφαλίζοντας προσωρινή απόφαση που μπλοκάρει τη μετακίνηση περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας.

Πρόσφατα φορτηγά της, προσπάθησαν να φορτώσουν νύχτα τα μηχανήματα, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν, ενώ και σήμερα επιχειρείται κάτι παρόμοιο με τους εργαζόμενους να προσπαθούν να εμποδίσουν την είσοδό τους, στην επιχείρηση.

Loading