«Δεν υπάρχει εικόνα εγκατάλειψης στη νέα παραλία της Θεσσαλονίκης»

Τη διαβεβαίωση ότι δεν υπάρχει εικόνα εγκατάλειψης στη νέα παραλία της Θεσσαλονίκης και ότι η δημοτική Αρχή δεν είναι («σε καμία περίπτωση») εχθρική απέναντι στο έργο, έδωσε σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ o αντιδήμαρχος Τεχνικών Εργων, Θανάσης Παππάς, σχολιάζοντας χθεσινή ανακοίνωση του συλλόγου «Οι Φίλοι της Νέας Παραλίας», που επιρρίπτει ευθύνες στη διοίκηση του Γιάννη Μπουτάρη για την έλλειψη προστασίας του παραλιακού μετώπου από κακή χρήση, ρύπανση και βανδαλισμούς.

«Είναι πολλοί οι φίλοι της νέας παραλίας και ο μεγαλύτερος φίλος είναι ο δήμος Θεσσαλονίκης που είναι ιδιοκτήτης και δίνει τα χρήματα για τη συντήρηση» δήλωσε ο κ. Παππάς και πρόσθεσε: «Υπάρχουν μείζονα προβλήματα παραβατικότητας. Βάψαμε 500 παγκάκια και σε 10 μέρες ήταν και πάλι χάλια. Με μια συνεργασία και συνέργεια μπορούμε να βρούμε έναν κοινό τόπο και θα βελτιωθεί η εικόνα σε όλους τους δημόσιους χώρους και τη νέα παραλία που αποτελεί τοπόσημο για την πόλη» είπε χαρακτηριστικά ο αρμόδιος αντιδήμαρχος.

Υπενθυμίζεται ότι με ανακοίνωσή του, ο σύλλογος «Οι Φίλοι της Νέας Παραλίας» ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως «τα προβλήματα είναι πολλά και τα επισημαίνουμε συνεχώς. Καμένοι λαμπτήρες, πριν από τρεις μήνες καταγράψαμε 636. Επίσης, συντριβάνια που δεν λειτουργούν, βρώμικες δεξαμενές νερού, δεξαμενές νερού χωρίς νερό και φωτισμό, σκουριασμένες μεταλλικές κολώνες, σπασμένα και σκουριασμένα καλάθια αχρήστων, κατεστραμμένα ξύλινα δάπεδα και πολλές άλλες κατασκευές που δεν συντηρούνται και δεν συντηρήθηκαν ποτέ. Παράλληλα, έχουμε το μεγάλο θέμα της συντήρησης του πρασίνου που δυστυχώς δεν βελτιώνεται».

Ο κ. Παππάς υποστήριξε πως τους «Φίλους της Νέας Παραλίας» του θεωρεί «φίλους του δήμου» και πως οι δύο πλευρές μπορούν να προχωρήσουν από κοινού σε μια αυτοψία στο παραλιακό μέτωπο, πρόταση που βρίσκει σύμφωνο και τον σύλλογο.

 

Πηγή: ΑΠΕ -ΜΠΕ

Loading