Στη «φάκα» της αστυνομίας διαρρήκτες ATM και ληστές

Στη σύλληψη δύο ανδρών, οι οποίοι πραγματοποιούσαν διαρρήξεις σε ATM προχώρησε η αστυνομία. Ένας 33χρονος ομογενής και ένας 23χρονος χρησιμοποιούσαν μία αυτοσχέδια συσκευή αποτελούμενη από τσιμπίδα, υποβοηθούμενη από μπουκάλα οξυγόνου, για να παραβιάζουν μηχανήματα ανάληψης χρημάτων, αλλά η δράση τους έγινε αντιληπτή από τις αρχές.

Άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης κατάφεραν να εξιχνιάσουν μία διάρρηξη και δύο απόπειρες, σε μία από τις οποίες, μάλιστα, έγινε και ανταλλαγή πυροβολισμών. Οι δύο φερόμενοι ως δράστες συνελήφθησαν την Πέμπτη (27/12) στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, ύστερα από ένταλματα που είχαν εκδοθεί σε βάρος τους.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δύο άνδρες με τους συνεργούς τους δρούσαν κυρίως τα ξημερώματα και επέλεγαν χωριά και απομακρυσμένους οικισμούς. Τον Αύγουστο του 2017, στο Σκούταρι Σερρών, φέρονται ότι παραβίασαν ΑΤΜ και αφαίρεσαν 52.000 ευρώ.

«Το Σεπτέμβριο του ίδιου έτους επιχείρησαν να διαρρήξουν ΑΤΜ, στον Μακρύγιαλο Πιερίας. Άμεσα στο σημείο έσπευσαν περιπολούντες αστυνομικοί και οι δράστες κατά τη διαφυγή τους πυροβόλησαν με ημιαυτόματο όπλο […] όπου οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τα πυρά», ανέφερε ο εκπρόσωπος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας, Πέτρος Τάνος.

Σε μια άλλη περίπτωση, οι συλληφθέντες κατηγορούνται ότι δεν κατάφεραν να αφαιρέσουν χρήματα από ΑΤΜ, στο Δημητρίτσι Σερρών, καθώς «ήχησε ο συναγερμός και στο σημείο έφτασαν εγκαίρως αστυνομικές δυνάμεις», όπως είπε ο υποστράτηγος, Μιλτιάδης Πουρσανίδης.

«Αυτός που συνελήφθη στον Ασπρόπυργο (σ.σ. ο 33χρονος) είχε εργαστεί σε εταιρεία μηχανολογικών εγκαταστάσεων και είχε την τεχνογνωσία», τόνισε ο κ. Πουρσανίδης, περιγράφοντας την αυτοσχέδια συσκευή που εξασφάλιζε την πρόσβαση των δραστών στις κασετίνες με τα χαρτονομίσματα των ΑΤΜ.

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, οι δύο άνδρες ταυτοποιήθηκαν από βιντεοληπτικό και γενετικό υλικό, καταθέσεις και άρση απορρήτου. Οι έρευνες των αστυνομικών συνεχίζονται για την ταυτοποίηση των στοιχείων δύο συνεργών τους, καθώς και για την τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Εξιχνίαση ένοπλων ληστειών

Η συμμετοχή ενός 39χρονου σε ένοπλες ληστείες από το Μάιο έως και το Δεκέμβριο του 2016 στο Λαγκαδά, τη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης, καθώς και στην Πεύκη Αττικής, αποκαλύφθηκε, σύμφωνα με την Αστυνομία, όταν ο φερόμενος ως δράστης -ήδη έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης– ταυτοποιήθηκε για απόπειρα ανθρωποκτονίας ιδιοκτήτη πρατηρίου υγρών καυσίμων στην Πιερία, τον περασμένο Ιανουάριο.

«Στην Πεύκη Αττικής, σε ληστεία που διέπραξε με συνεργό του -ο οποίος συνελήφθη- και κατά την οποία αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ, πυροβόλησε κατά αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και βολίδα του πυροβόλου όπλου σφηνώθηκε σε κράνος μηχανής αστυνομικού, χωρίς ωστόσο να τον τραυματίσει», ανέφερε ο κ. Τάνος.

Στο Λαγκαδά ο 39χρονος και ο συνεργός του κατηγορούνται ότι άρπαξαν το χρηματικό ποσό των 50.000 ευρώ από μία 56χρονη, έξω από τράπεζα, ενώ το Μάρτιο του 2017, σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, διέρρηξε ιδιωτικό αυτοκίνητο αστυνομικού, από το οποίο αφαίρεσε μεταξύ άλλων την υπηρεσιακή του ταυτότητα και το χρηματικό ποσό των 700 ευρώ.

Συνελήφθη στους Ευζώνους για εισαγωγή ηρωίνης

Τέλος, ανακοινώσεις έγιναν και για τη σύλληψη ενός 63χρονου, υπηκόου της ΠΓΔΜ, τα ξημερώματα στους Ευζώνους, μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση. Οι αστυνομικοί βρήκαν στην κατοχή του – μέσα σε ταξιδιωτικό σακίδιο – και κατέσχεσαν ποσότητες ηρωίνης, σε μορφή βράχου και σκόνης, που ξεπερνούσαν τα 3,5 κιλά. Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 63χρονος είχε εισέλθει νωρίτερα στη χώρα παράνομα και σε βάρος του εκκρεμούσαν δύο καταδικαστικές αποφάσεις, για κλοπή και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Loading