Ξεσπούν οι δικαστικοί επιμελητές μετά τον πυροβολισμό του Στ. Χίου σε συνάδελφό τους

Ξεσπούν οι δικαστικές επιμελητές μετά τον πυροβολισμό του Στέφανου Χίου σε συνάδελφό τους, σήμερα το απόγευμα, στην εφημερίδα «Μακελειό», εκφράζοντας την οργή τους μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε την ομοσπονδία δικαστικών επιμελητών Ελλάδας.

Σε αυτήν επισημαίνουν ότι είχαν προειδοποιήσει από καιρό για τους κινδύνους που εγκυμονεί «η συνεχιζόμενη καλλιέργεια αδιαφορίας και αμφισβήτησης των νόμων και των δικαστικών αποφάσεων από διαφόρους».

«Ο νόμος πρέπει να εφαρμόζεται για όλους»

Σημειώνουν ακόμη ότι «ο νόμος πρέπει να εφαρμόζεται για όλους και απέναντι σε όλους και άπαντες οι πολίτες οφείλουν να συμμορφώνονται». Προσθέτουν μάλιστα πως «το κράτος δικαίου οφείλει να συμπαρίσταται και να προστατεύει τους ανθρώπους που επιτελώντας το καθήκον τους, εφαρμόζουν τους νόμους».

«Έχουμε εγκαίρως προειδοποιήσει…»

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ομοσπονδίας δικαστικών επιμελητών Ελλάδας

«Το σύνολο των δικαστικών επιμελητών της χώρας εκφράζει τη συμπαράστασή του στον συνάδελφό μας που βρέθηκε αντιμέτωπος με τον τρόμο και τη βία και αναφερόμαστε βέβαια στο σημερινό περιστατικό με πυροβολισμό στα γραφεία της εφημερίδας «Μακελειό».

Το κράτος Δικαίου οφείλει να συμπαρίσταται και να προστατεύει τους ανθρώπους που επιτελώντας το καθήκον τους, εφαρμόζουν τους νόμους. Έχουμε εγκαίρως ενημερώσει και προειδοποιήσει για τους κινδύνους που εγκυμονεί η συνεχιζόμενη καλλιέργεια αδιαφορίας και αμφισβήτησης των νόμων και των δικαστικών αποφάσεων από διαφόρους.

Ο νόμος πρέπει να εφαρμόζεται για όλους και απέναντι σε όλους και άπαντες οι πολίτες οφείλουν να συμμορφώνονται»

 

Loading