Καταγγελία της «Άρσις» για ρατσιστική επίθεση σε δύο προσφυγόπουλα στο Ωραιόκαστρο

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε η Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων «Άρσις», ρατσιστική επίθεση δέχθηκαν το βράδυ της περασμένης Τρίτης, δύο ανήλικα προσφυγόπουλα στην περιοχή του Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης, έξω από τον ξενώνα φιλοξενίας της οργάνωσης.

Τα μέλη της «Άρσις» στην καταγγελία τους αναφέρουν ότι δύο αγόρια έπεσαν σε ενέδρα οκτώ – δέκα ατόμων τα οποία τα πλησίασαν με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους ρωτώντας τα, «από που είναι».

«Όταν τα δύο παιδιά απάντησαν, δηλώνοντας τη χώρα καταγωγής τους, η ομάδα των κουκουλοφόρων τους επιτέθηκε στα παιδιά, χτυπώντας ένα από αυτά στο κεφάλι και στο σώμα με ρόπαλα. Το δεύτερο προσφυγόπουλο κατάφερε να απομακρυνθεί από το σημείο, ενώ εκείνο που τραυματίστηκε μεταφέρθηκε άμεσα σε νοσοκομείο προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Παράλληλα κλήθηκε και η αστυνομία, ενώ ξεκίνησαν και οι νομικές διαδικασίες για το περιστατικό» ανέφερε η ανακοίνωση.

Μάλιστα η οργάνωση τονίζει ότι «τις προηγούμενες ημέρες, η ίδια, κατά πάσα πιθανότητα, ομάδα ατόμων βρισκόταν στο ίδιο σημείο και χειρονομούσε εναντίον άλλων παιδιών που κατευθύνονταν στη δομή».

«Με πολύ μεγάλη θλίψη είδαμε, πριν κάποια χρόνια, ένα μικρό μέρος της τοπικής κοινωνίας, να αντιδρά στην πρόσβαση ανήλικων προσφύγων σε ένα από τα πιο βασικά δικαιώματα του παιδιού: το δικαίωμα στην εκπαίδευση. Με μεγαλύτερη θλίψη είδαμε το περιστατικό που έλαβε χώρα στις 4 Σεπτεμβρίου» τόνισε σε δηλώσεις της η συντονίστρια του ξενώνα Ίριδα Πανδίρη, εκφράζοντας τον αποτροπιασμό της.

Loading