Κάθειρξη 10 ετών για τον 17χρονο συνεργό στην δολοφονία στου Φιλοπάππου

Κάθειρξη δέκα ετών και εγκλεισμός για τον 17χρονο ο οποίος συμμετείχε στη ληστεία και το φόνο του Νικόλα Μουστάκα στο λόφο του Φιλοπάππου.

Οι δικαστές του δικαστηρίου ανηλίκων του επέβαλαν την ανώτατη ποινή (σ.σ. 10 χρόνια κάθειρξη) που προβλέπεται για ανήλικο, ενώ δεν του αναγνώρισαν κανένα ελαφρυντικό αλλά ούτε και αναστολή στην έφεση.

Τη δίκη παρακολούθησαν συγκλονισμένοι οι γονείς του άτυχου θύματος που εξοργίστηκαν από το γεγονός ότι ο 17χρονος δράστης αρνήθηκε να ζητήσει συγγνώμη ακόμα και μετά από τις υποδείξεις της προέδρου του δικαστηρίου.

Σκοπός τους ήταν να… κλέψουν

Η δίκη έγινε κεκλεισμένων των θυρών και σύμφωνα με πληροφορίες ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι σκοπός τους ήταν να κλέψουν και όχι να σκοτώσουν. Επίσης ισχυρίστηκε ότι ο ίδιος τη στιγμή του φονικού έψαχνε την τσάντα της κοπέλας του Νικόλα.

Ως μάρτυρες εξετάστηκαν δυο Γερμανίδες οι οποίες ταξίδεψαν από την πατρίδα τους στην Ελλάδα προκειμένου να καταθέσουν καθώς είχαν πέσει και οι ίδιες θύματα ληστείας από την ίδια ομάδα. Μάλιστα η μια από τος κοπέλες είχε φωτογραφίσει τους δράστες και αυτή η εικόνα ήταν που βοήθησε την κοπέλα του Νικόλα να τους αναγνωρίσει.

Δείτε επίσης: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού

Loading