Η πρώτη πτήση Αθήνα – Σκόπια είναι γεγονός!

Η πρώτη πτήση από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» της Αθήνας προς το διεθνές αεροδρόμιο των Σκοπίων είναι γεγονός.

Μετά από πολλά χρόνια ξεκινά ξανά η απευθείας αεροπορική σύνδεση των δύο πρωτευουσών. Σύμφωνα με παλαιότερο τηλεγράφημα του Σκοπιανού πρακτορείου ΜΙΑ, από την 1η Νοεμβρίου η Aegean, μέσω της Olympic Air, θα πραγματοποιεί δύο πτήσεις εβδομαδιαίως προς την πρωτεύουσα της γειτονικής χώρας, κάθε Τρίτη και Πέμπτη.

Επί σειρά ετών οι ελληνικές αεροπορικές εταιρείες δεν πραγματοποιούσαν πτήσεις προς τα Σκόπια, λόγω της εμπλοκής στο ονοματολογικό. Πλέον και το αεροδρόμιο της γειτονικής πρωτεύουσας έχει μετονομαστεί από «μέγας Αλέξανδρος» σε «Διεθνές Αεροδρόμιο Σκοπίων».

Στην πρώτη, ιστορική πτήση επιβαίνουν ο ΑΝΥΠΕΞ Γιώργος Κατρούγκαλος και ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Μπ. Οσμάνι.

«Είναι μια στιγμή που φέρνει τους δύο λαούς πιο κοντά»

«Είναι μια στιγμή που φέρνει τους δυο λαούς πιο κοντά. Και τέτοιες στιγμές θα είναι πολλές στο μέλλον μετά και την ολοκλήρωση της συμφωνίας των Πρεσπών» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, αποχαιρετώντας στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» τον αντιπρόεδρο της πΓΔΜ Μπουγιάρ Οσμάνι.

Από την πλευρά του ο κ. Οσμάνι τόνισε ότι αυτή είναι μια συμβολική στιγμή για τους δυο λαούς.

Στις 6.40 αναχώρησε από το αεροδρόμιο Αθηνών η πρώτη απευθείας πτήση για τα Σκόπια, στην οποία επιβαίνει και ο κ. Οσμάνι, μετά τη σημερινή επαναλειτουργία της αεροπορικής γραμμής Αθήνας-Σκοπίων.

Loading