Εκδικάζεται η υπόθεση της δολοφονίας του 63χρονου ναυτικού

Επαναλαμβάνεται σήμερα στο Μικτό Εφετείο της Αθήνας η εκδίκαση της υπόθεσης της δολοφονίας, τον Ιανουάριο του 2015, 63χρονου ναυτικού, του οποίου το πτώμα βρισκόταν για ένα χρόνο μέσα στον καταψύκτη διαμερίσματος, στην Καλλιθέα.

Τη δολοφονία του κατηγορείται ότι είχε οργανώσει η πρώην σύζυγός του, η 52χρόνη Βουλγάρα, Ανέλια Αλεξάνδροβα, η οποίο πλήρωσε τρεις συμπατριώτες της για να διαπράξουν το έγκλημα.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο άτυχος ναυτικός φέρεται να δέχθηκε χτυπήματα στο κεφάλι και στη συνέχεια να δέθηκε χειροπόδαρα από τους δράστες, οι οποίοι ενδεχομένως τον ανάγκασαν να πιει αλκοολούχο ποτό στο οποίο είχαν ρίξει υπνωτικά σκευάσματα. Όταν το θύμα έπεσε σε λήθαργο, του κάλυψαν το κεφάλι με πανί, το οποίο τύλιξαν με μονωτική ταινία. Ο θάνατος του -όπως αναφέρεται στη δικογραφία- ήταν ασφυκτικός.

Στις 15 Ιανουαρίου 2015, δηλώθηκε η εξαφάνιση του στην αστυνομία. Αν και το αυτοκίνητό του όμως, βρέθηκε εγκαταλελειμμένο στην οδό Ευαγγελιστρίας, οι αστυνομικοί δεν τον αναζήτησαν στο διαμέρισμα στο οποίο διέμενε η πρώην σύντροφός του, που βρισκόταν στον ίδιο δρόμο. Ακριβώς ένα χρόνο μετά, τον Ιανουάριο του 2016, ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος και ένας δικαστικός επιμελητής εντόπισαν το πτώμα του άτυχου ναυτικού στον καταψύκτη!

Οι υποψίες έπεσαν από την πρώτη στιγμή στην πρώην σύζυγό του, η οποία είχε φύγει για τη Βάρνα Βουλγαρίας μαζί με το γιο της, έχοντας μαζί της -σύμφωνα με τις εκτιμήσεις- γύρω στις 300.000 ευρώ.

Στην απολογία της, κατά τη διάρκεια της πρωτόδικης δίκης, η κατηγορουμένη αρνήθηκε ότι έχει οποιαδήποτε σχέση με τη δολοφονία του πρώην συζύγου της.

Παραδέχτηκε μόνο ότι είχε ζητήσει από συγκατηγορούμενή της σήμερα να βρει κάποια πρόσωπα για να εκφοβίσουν τον πρώην σύζυγό της.

Παράλληλα, μίλησε για σεξουαλική κακοποίηση του παιδιού της από τον πατέρα του, ρίχνοντας ευθύνες στους αρμόδιους εισαγγελείς και άλλες αρχές, που δεν έλαβαν σοβαρά τις καταγγελίες της.

Απ΄ την πλευρά της, η συγκατηγορούμενη και φίλη της, Γιορντάνκα Στοίτσεβα, είχε περιγράψει, όταν συνελήφθη, τη σκηνή του εγκλήματος και είχε αναφέρει πως βοήθησε τη συμπατριώτισσά της να βρει τους «εκτελεστές»’ του συμβολαίου θανάτου. Στην απολογία της όμως στην ανάκριση, αρνήθηκε την εμπλοκή της και παραδέχθηκε μόνο ότι η πρώην σύζυγος του ναυτικού, της είχε ζητήσει να βρει κάποια πρόσωπα που να μπορούν να εκφοβίσουν τον άνδρα της.

Οι ποινές

Πρωτόδικα, η πρώην σύζυγος του ναυτικού κρίθηκε ένοχη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και της επιβλήθηκε ποινή ισόβιας κάθειρξης. Η συμπατριώτισσά της, κατά μετατροπή του κατηγορητηρίου, καταδικάστηκε για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία και της επιβλήθηκε κάθειρξη 18 ετών. Στον τρίτο κατηγορούμενο, που είχε βρει τον καταψύκτη μέσα στον οποίο εντοπίστηκε η σωρός του άτυχου ναυτικού, επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τριών ετών με τριετή αναστολή, για την κατηγορία της υπόθαλψης εγκληματία.

Για την υπόθεση αναζητείται ακόμα ένας 29χρονος Βούλγαρος, ενώ τα στοιχεία των δύο άλλων ατόμων που φέρονται να συμμετείχαν στο έγκλημα δεν έχουν ταυτοποιηθεί.

Μας απειλούσε όλους

Στις απειλές που δεχόταν όλη η οικογένεια από τον δράστη του εγκλήματος, αναφέρθηκε στην κατάθεση της η σύντροφος του θύματος ,Αγάπη.

« Ήταν πολύ άδικο αυτό το οποίο συνέβη στον Στάθη. Το μόνο που ήθελε ήταν να μας προστατεύσει. Ακόμα και τώρα δεν μπορώ να συνηδητοποιήσω πως έγινε το κακό. Ήταν ένα εκπληκτικό παιδί. Τον αγαπούσε όλη η οικογένεια», κατέθεσε η κοπέλα

Συγκλονιστική όμως ήταν η κατάθεση της  μητέρας του νεαρού θύματος η οποία με φωνή που έσπαγε από λυγμούς αναφέρθηκε στον χαρακτήρα του παιδιού της.

«Μου πήραν το παιδί μου, το πιο πονόψυχο παιδί, το πιο καλό παιδί του κόσμου», είπε η τραγική μητέρα

Η δίκη διακόπηκε για τις 14 Φεβρουαρίου οπότε και  θα απολογηθεί ο κατηγορούμενος.

Loading