“Ύποπτα στοιχεία για τους στρατιωτικούς”

Εντείνεται η αγωνία για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στην Αδριανούπολη, καθώς ο Τούρκος δικαστής έκανε λόγο για «ύποπτα στοιχεία» στην υπόθεσή τους και αποφάσισε τη διατήρηση της προφυλάκισής τους.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει στο σκεπτικό του ο Τούρκος δικαστής, υπάρχουν «ισχυρές υποψίες σχετικά με το έγκλημα που διέπραξαν οι ύποπτοι».

Μάλιστα, ο δικαστής κάνει λόγο για ενδεχόμενο διαφυγής των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από την Τουρκία, στην περίπτωση που αφήνονταν ελεύθεροι, καθώς δεν έχουν μόνιμη διεύθυνση στην Τουρκία.

Το δικαστήριο, λοιπόν, δεν έκανε δεκτή τη διεύθυνση μόνιμης κατοικίας που είχαν δηλώσει οι δικηγόροι τους και η οποία δεν ήταν άλλη από αυτήν του ελληνικού προξενείου στην Αδριανούπολη. Γι’ αυτό, λοιπόν, και απέρριψε το αίτημα αποφυλάκισής τους.

Το σκεπτικό της απόφασης για τους δύο στρατιωτικούς:

«Υπάρχουν συγκεκριμένες αποδείξεις που δείχνουν ότι υπάρχουν ισχυρές υποψίες σχετικά με το έγκλημα που διέπραξαν οι ύποπτοι, υπάρχει η άποψη ότι θα διαφύγουν από την Τουρκία σε περίπτωση που αφεθούν ελεύθεροι επειδή δεν έχουν μόνιμη διεύθυνση στην Τουρκία. Οι αποδείξεις δεν έχουν ακόμη συγκεντρωθεί. Υπάρχει η άποψη ότι ενδέχεται να τροποποιηθούν τα αδικήματα που διέπραξαν επειδή συνεχίζεται η έρευνα του ψηφιακού υλικού. Λαμβάνοντας υπόψη ότι η πράξη έγινε από στρατιωτικούς, ο τρόπος που έγινε και ότι το ανώτατο όριο της ποινής που προβλέπει ο νόμος είναι πέντε χρόνια το μέτρο της κράτησης είναι εντός των ορίων της διακριτικότητας και η απόφαση για δικαστικό έλεγχο θα είναι ανεπαρκής αποφάσισε τη συνέχιση της κράτησής τους και δεν θα υπάρξει αλλαγή στους όρους κράτησή τους».

Loading