Χωρίς ρεύμα και νερό λόγω μπλακ άουτ η Ύδρα

Ο ΔΕΔΔΗΕ με αφορμή την ολική διακοπή ηλεκτροδότησης στην Ύδρα, η οποία σημειώθηκε σήμερα Κυριακή 26 Ιουλίου 2018 στις περίπου 5.30 το πρωί, διευκρινίζει ότι συνεχίζει μέχρι και αυτή την ώρα τις προσπάθειες για την όσο το δυνατόν ταχύτερη επανηλεκτροδότηση του νησιού.

Ο ΔΕΔΔΗΕ, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, προχώρησε αμέσως μετά τη διακοπή στην επιθεώρηση του Δικτύου από τον Υποσταθμό Κρανιδίου μέχρι τη Θερμησία (συνολικού μήκους περίπου 25 χλμ.) καθώς και των υποβρύχιων διασυνδέσεων του νησιού, ενώ τα συνεργεία του επιθεώρησαν κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες –καθώς απαγορεύεται η χρήση οχημάτων στο νησί– το Δίκτυο της Ύδρας.

Ταυτόχρονα έχουν ληφθεί μέτρα για την άμεση μεταφορά Ηλεκτροπαραγωγών Ζευγών, προκειμένου να επανηλεκτροδοτηθεί το νησί σε περίπτωση που η αποκατάσταση της βλάβης αποδειχθεί χρονοβόρα.

Ο ΔΕΔΔΗΕ ζητάει συγνώμη για την ταλαιπωρία των καταναλωτών και καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να περιοριστεί η ενόχλησή τους.

Προβλήματα και στην υδροδότηση

Πλέον η Ύδρα έχει μείνει και χωρίς νερό, καθώς δεν ηλεκτροδοτούνται τα αντλιοστάσια και το νησί άντεξε οκτώ ώρες με τα αποθέματα που είχε, καθώς την εποχή αυτή έχει πολλούς επισκέπτες.

Έχει υπάρξει επικοινωνία του Δήμου Ύδρας με το Πολεμικό Ναυτικό για να φέρει υδροφόρα στο νησί και να ανακουφίσει κατοίκους, επαγγελματίες και επισκέπτες, αλλά το σίγουρο είναι πως η όλη εικόνα δεν είναι ιδιαίτερα κολακευτική για τον ελληνικό τουρισμό…

Loading