Χωρίς νερό και ρεύμα μέχρι το απόγευμα η Ύδρα

Στο σκοτάδι τουλάχιστον μέχρι σήμερα το απόγευμα θα μείνει η Ύδρα, μετά το μπλακ άουτ που προκλήθηκε στο νησί τα ξημερώματα της Κυριακής.

Για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης το Πολεμικό Ναυτικό στέλνει στο νησί  δυο μεγάλες γεννήτριες.

Υπενθυμίζεται ότι το νησί αντιμετωπίζει και πρόβλημα με το νερό, καθώς σταμάτησαν να λειτουργούν τα αντλιοστάσια λόγω της διακοπής του ρεύματος.

Το ζήτημα της υδροδότησης επιχείρησε να λύσει το Πολεμικό Ναυτικό στέλνοντας μια υδροφόρα στο νησί μέχρι να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση.

Τεράστιο το πρόβλημα για τους επαγγελματίες

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Δευτέρας ο δήμαρχος Ύδρας, Γιώργος Κουκουδάκης, τόνισε πως ο ΔΕΔΔΗΕ τον ενημέρωσε ότι δεν είναι γνωστή ακόμη η περιοχή της βλάβης, ούτε από τι προκλήθηκε.

Τα δύο υποθαλάσσια καλώδια ηλεκτροδότησης δεν αντιμετωπίζουν πάντως βλάβη. Ο κ. Κουκουδάκης σημείωσε πως το «στοίχημα» είναι νωρίς το απόγευμα να έχει αποκατασταθεί η κανονικότητα στο νησί.

Ανέφερε επίσης ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες αντιμετωπίζουν τα μεγαλύτερα προβλήματα, και αρκετοί αναγκάστηκαν να κλείσουν τα καταστήματά τους.

Διέψευσε, ωστόσο, τις πληροφορίες ότι την Κυριακή σημειώθηκαν διαπληκτισμοί στο Λιμάνι της Ύδρας με τουρίστες να επιθυμούν να επισπεύσουν την αναχώρηση τους από το νησί.

Να κηρυχθεί ο Δήμος Ύδρας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εισηγήθηκε η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου.

Loading