Στη Σύρο για τα Θεοφάνεια ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Παρουσία του Πρόεδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος θα τελέσει αύριο το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Σύρου και εν συνεχεία την ακολουθία του καθαγιασμού των υδάτων στο λιμάνι του νησιού.

Ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας πραγματοποιεί από σήμερα επίσκεψη στη Σύρο, όπου έφτασε με το πλοίο της γραμμής, τη συνοδεία του πρωτοσυγκέλου της Αρχιεπισκοπής επισκόπου Θεσπιών Συμεών. Επί της υποδοχής του, ο μητροπολίτης Σύρου, Τήνου, ‘Ανδρου, Κέας και Μήλου Δωρόθεος, ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, Γιώργος Λεονταρίτης, ο δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης, Γεώργιος Μαραγκός, τοπικές Αρχές, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Ο μητροπολίτης Σύρου καλωσόρισε τον «Αρχιεπίσκοπο της αγάπης», κατά δήλωσή του, με ιδιαίτερη αναφορά στο κοινωνικό έργο του, ενώ χαρακτήρισε τιμητική για το νησί την επίσκεψή του. Από την πλευρά του, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος ευχαρίστησε τον μητροπολίτη Σύρου, μίλησε για την άξια λόγου προσωπικότητά του, ενώ παράλληλα έκανε λόγο για τη σημαντική ιστορία της Ερμούπολης. Επιπρόσθετα, αναφέρθηκε στην αξία της συνεργασίας και ευχήθηκε η αυριανή επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας να στείλει το μήνυμα πως με συνεργασία μπορούμε να επιτύχουμε μεγάλα πράγματα.

Loading