Σε εξέλιξη η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση στην Πάτρα

Σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση στην Πάτρα, που ξεκίνησε λίγο μετά τις 14:00 και αναμένεται να διαρκέσει, σύμφωνα με τους διοργανωτές, για περισσότερες από τέσσερις ώρες.

Στην Πάτρα βρίσκονται χιλιάδες επισκέπτες που έχουν κατακλύσει τα πεζοδρόμια της οδού Κορίνθου, αλλά και περιμετρικά την πλατεία Γεωργίου, για να δουν από κοντά τα καρναβαλικά άρματα του δήμου, αλλά και τους περισσότερους από τους 30.000 καρναβαλιστές, μέλη των 138 πληρωμάτων του «Κρυμμένου Θησαυρού», που δίνουν κάθε χρόνο ξεχωριστό χρώμα και αμείωτο ρυθμό στην καρναβαλική παρέλαση.

Η παρέλαση ξεκίνησε με τη δημοτική μουσική, το βασιλιά καρνάβαλο και το άρμα της βασίλισσας, ενώ θα ακολουθήσουν τα υπόλοιπα άρματα του καρναβαλικού εργαστηρίου του δήμου Πατρέων.

Στη συνέχεια τη σκυτάλη θα πάρουν τα μέλη των πληρωμάτων του «Κρυμμένου Θησαυρού», που αναμένεται να παρουσιάσουν ένα ξεχωριστό θέαμα με τις καλλιτεχνικές τους δημιουργίες και τις ευρηματικές κατασκευές τους, παρασύροντας τους θεατές στους καρναβαλικούς τους ρυθμούς.

Ταυτόχρονα, όσοι δεν κατάφεραν να βρουν μία καλή θέση για να παρακολουθήσουν την παρέλαση, διασκεδάζουν σε πεζόδρομους και πλατείες, αφού όλο το κέντρο της πόλης πάλλεται σε καρναβαλικούς ρυθμούς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading