Σέρρες: Τέλος στη δράση πολυμελούς οργάνωσης διακίνησης χασίς

Εξαρθρώθηκε μετά από συντονισμένες έρευνες των αστυνομικών πολυμελής εγκληματική οργάνωση, που δραστηριοποιούταν στην εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών.

24 οι συλλήψεις

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκονται συνολικά 24 άτομα (18 άνδρες και 6 γυναίκες) ηλικίας έως 60 ετών, συμπεριλαμβανομένων και τριών ανήλικων, από τους οποίους 20 ημεδαποί και 4 αλλοδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κατά περίπτωση κακουργηματικού χαρακτήρα, για εγκληματική οργάνωση, παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και περί όπλων.

Η οργάνωση λειτουργούσε τουλάχιστον από το Νοέμβριο του 2017, είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση με ιεραρχική δομή και διακριτούς ρόλους και δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών.

Σε εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στις 25 και 26 Ιουνίου 2018 σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες αντίστοιχα, εντοπίσθηκαν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και διενεργήθηκε πλήθος ερευνών σε οικίες και οχήματα που χρησιμοποιούσαν για την παράνομη δραστηριότητά τους.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

77 αυτοσχέδιες συσκευασίες με ποσότητες κάνναβης βάρους 58 κιλών και 523,3 γραμμαρίων, από τις οποίες οι 50 συσκευασίες εντοπίσθηκαν μέσα σε όχημα που χρησιμοποιούσε 40χρονος,

27 δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 2,4 μέτρα, τα οποία καλλιεργούσαν 4 άτομα σε περιφραγμένο χώρο δίπλα στις οικίες τους σε περιοχή των Σερρών,

ένα όπλο (πιστόλι) και ένα αεροβόλο πιστόλι,

6 φυσίγγια κρότου,

3 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας,

συνολικό χρηματικό ποσό 12.125 ευρώ, ως προερχόμενο από την πώληση ναρκωτικών,

25 κινητά τηλέφωνα,

8 οχήματα και

διάφορα άλλα αντικείμενα την κατοχή των οποίων δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν (εργαλεία, πινακίδες κυκλοφορίας κ.α.)

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.

 

Loading