Ανακοινώθηκαν οι ποινές για το σκάνδαλο των υποβρυχίων

Ποινές κάθειρξης αλλά και φυλάκισης για τους καταδικασθέντες –πρωτοδίκως- για το σκάνδαλο των υποβρυχίων. Το δικαστήριο ανακοίνωσε τις ποινές για τους κατηγορούμενους που κρίθηκαν ένοχοι.

Σύμφωνα λοιπόν με την απόφαση, για τους βασικούς κατηγορούμενους οι ποινές έχουν ως εξής:
  • Σωτήρης Εμμανουήλ (φίλος του γνωστού ηγούμενου Εφραίμ, με τον οποίον αλληλοστηρίχθηκαν σε δικαστικές περιπέτειες), ποινή 20 ετών.
  • Μιχάλης Ματαντός, ποινή 15 ετών.
  • Αλέξανδρος Αβατάγγελος, ποινή 14 ετών.
  • Γιάννης Μπέλτσιος, ποινή 8 ετών.
  • Σπύρος Μεταξάς, ποινή 5 ετών.

Εξετάζεται εάν και για ποιους θα υπάρξει ανασταλτικός χαρακτήρας στην έκτιση των ποινών.

Υπενθυμίζεται ότι το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας αποφάσισε την ενοχή συνολικά 21 κατηγορουμένων στο σκάνδαλο με τις μίζες των υποβρυχίων και την αθώωση άλλων εφτά.

Η δικογραφία αφορά στη σύμβαση για τα υποβρύχια που είχε υπογραφεί επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου, για την οποία ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ έχει καταδικαστεί με την κατηγορία του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Μεταξύ των κατηγορουμένων που κρίθηκαν ένοχοι είναι ο Ελβετός τραπεζίτης Όσβαλντ, που πρόσφατα έσπασε το «βραχιολάκι» που έφερε σε αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης και εξαφανίστηκε, καθώς και ο Αντώνης Κάντας, πρώην αναπληρωτής διευθυντής εξοπλισμών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Και η εισαγγελέας της έδρας είχε προτείνει καταδίκη για τους φερόμενους ως «πρωταγωνιστές» του σκανδάλου, όπως για τον εφοπλιστή Μιχάλη Ματαντό και τον επιχειρηματία Αλέξανδρο Αβατάγγελο.

Loading