«Παραπληροφόρηση» ισχυρίζεται η κυβέρνηση για το μαστίγωμα σωφρονιστικού υπαλλήλου στον Κορυδαλλό

Για «παραπληροφόρηση που επιχειρούν Νέα Δημοκρατία και κατευθυνόμενα ΜΜΕ» κάνει λόγο το υπουργείο Δικαιοσύνης σε σημερινή ανακοίνωσή του, με την οποία απαντά στην αξιωματική αντιπολίτευση σχετικά με το φερόμενο μαστίγωμα σωφρονιστικού υπαλλήλου των φυλακών Κορυδαλλού.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο ίδιος ο υπάλληλος διαψεύδει την έκταση του περιστατικού και ισχυρίζεται ότι τελικά υπήρξε μόνο «έντονη λεκτική αντιπαράθεση», «ύβρεις» και «απειλές».

«Οι δήθεν υπερασπιστές του ξέρουν κάτι περισσότερο απ’ αυτόν;», προστίθεται στην ανακοίνωση του υπουργείου, ενώ επισημαίνεται ότι πλέον αναμένεται το πόρισμα της εισαγγελικής έρευνας.

«Η ΝΔ ασχολείται με τις φυλακές λαϊκίζοντας»

Παράλληλα, το υπουργείο Δικαιοσύνης κατηγορεί την ΝΔ ότι ασχολείται με το θέμα «φυλακές» λαϊκίζοντας.  «Η Νέα Δημοκρατία άρχισε να ασχολείται με τις φυλακές, με το μόνο τρόπο που ξέρει: λαϊκίζοντας. Αν ασχολούνταν όταν ήταν κυβέρνηση θα απέτρεπε την ομηρία των πέντε σωφρονιστικών υπαλλήλων στις φυλακές Μαλανδρίνου τον Μάρτιο του 2013 από τον Αλκέτ Ριζάι, την ομαδική απόδραση 11 Αλβανών κρατουμένων τον Μάρτιο του 2013 από τις Φυλακές Τρικάλων με χρήση όπλων και χειροβομβίδων και τον σοβαρό τραυματισμό των 2 εξωτερικών φρουρών, την δολοφονία του υπαρχιφύλακα- σωφρονιστικού υπαλλήλου Τσιρώνη της φυλακής του Μαλανδρίνου τον Μάρτιο του 2014 από τον βαρυποινίτη αλβανικής καταγωγής Καρέλι, τον θανατηφόρο βασανισμό του ιδίου κρατουμένου στις φυλακές Νιγρίτας, τις αποδράσεις με ελικόπτερο των Βασίλη Παλαιοκώστα και Αλκέτ Ριζάϊ την 4η Ιουνίου του 2006 και την 22η Φεβρουαρίου του 2009, την απόδραση τον Ιούλιο του 2012 από τις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού της Όλια Κρίκοβιτς που ανήκε στη Διεθνή Σπείρα “Ροζ πάνθηρες” και καταγεγραμμένες εξεγέρσεις κρατουμένων την 23η Σεπτεμβρίου του 2012 στη φυλακή Κορυδαλλού, την 5η Δεκεμβρίου του 2012 στη φυλακή Ιωαννίνων και την 5η Μαρτίου του 2013 στη φυλακή Ναυπλίου» καταλήγει η ανακοίνωση.

 

Loading