Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ έστειλε μήνυμα σε Τουρκία πετώντας με F-16 στη Λήμνο

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Πτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου,την ώρα που οι Τούρκοι έκαναν ότι μπορούσαν για να κάνουν αισθητή τη παρουσία τους στο Αιγαίο πετούσε με F-16.

Απογειώθηκε από τη Λήμνο και πέταξε για αρκετή ώρα. Λίγο μετά από την προσγείωσή του έγινε η πρώτη υπέρπτηση των Τούρκων στο Φαρμακονήσι για να ακολουθήσουν λίγη ώρα αργότερα άλλες δύο, η πάλι στο Φαρμακονήσι και η άλλη στο Αγαθονήσι.

Ο Α/ ΓΕΕΘΑ επισκέφθηκε μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων στη νήσο Λήμνο και συγκεκριμένα την 88η Στρατιωτική Διοίκηση (88ΣΔΙ) καθώς και την 130 Σμηναρχία Μάχης (130ΣΜ) όπου τον υποδέχτηκαν οι Διοικητές των Μονάδων Ταξίαρχος Γεώργιος Βακλατζής και Σμήναρχος (Ι) Ευάγγελος Τουρβαλής.

Τι έγινε στην επίσκεψή του

Κατά την επίσκεψή του στην 88 ΣΔΙ ενημερώθηκε για το έργο και την αποστολή της Μονάδας τονίζοντας τη σημασία της αποστολής τους ως μια ισχυρή, ευέλικτη και αξιόπιστη δύναμη αποτροπής, ενώ στην 130 ΣΜ συνομίλησε με το προσωπικό των αεροσκαφών και του ελικοπτέρου επιφυλακής τονίζοντας την κρισιμότητα της αποστολής τους για την προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, αλλά και την προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Δείτε επίσης: Ν. Ρωμανός: «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πείνα για εξουσία»

Loading