ΟΣΥΕ: «Άδικες οι πειθαρχικές διώξεις στους εισαγγελείς, για τις άδειες του Κουφοντίνα»

Με ψήφισμα που απέδωσε η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος χαρακτηρίζει άδικες τις πειθαρχικές διώξεις που ασκήθηκαν σε βάρος των εισαγγελέων που προήδρευαν του αρμόδιου συμβουλίου που χορήγησε δύο φορές, άδεια στο μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης 17Ν, Δημήτρης Κουφοντίνα.

Το ψήφισμα των γενικών αντιπροσώπων του 49ου τακτικού συνεδρίου της Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος  είναι ομόφωνο και στο περιεχόμενο του χαρακτηρίζονται «απόλυτα άδικες οι πειθαρχικές διώξεις κατά των δύο καταξιωμένων και έγκριτων εισαγγελικών λειτουργών, που ως πρόεδροι του Συμβουλίου Αδειών, με ομόφωνες αποφάσεις του Συμβουλίου και σε διαφορετικές συνεδριάσεις του, χορήγησαν διήμερες τακτικές άδειες απουσίας στον καταδικασθέντα, για δολοφονίες και άλλες τρομοκρατικές ενέργειες, κρατούμενο, Δημήτριο Κουφοντίνα».

“Η άδεια χορηγήθηκε με αρκετή καθυστέρηση”

Ακόμη η Ομοσπονδία αναφέρει πως «η αλήθεια είναι ότι με βάση τον σχετικό νόμο, η άδεια αυτή χορηγήθηκε με αρκετή καθυστέρηση -16 χρόνια μετά την καταδίκη του – σε διπλάσιο δηλαδή από το προβλεπόμενο από τη νομοθεσία χρόνο, ενώ κάποιοι δεν έχουν πάρει ακόμα. Αλήθεια είναι επίσης ότι η πολιτεία νομοθετεί πάντα κατά συνείδηση, με ελεύθερη βούληση και οφείλει να ελέγχει την πιστή εφαρμογή των Νομοθετημάτων της.

Αν λοιπόν κρίνει ότι κάποιοι καταδικασθέντες για συγκεκριμένα αδικήματα επιβάλλεται να εξαιρούνται από κάποιες μορφής ευεργετήματα οφείλει να το κάνει με απόλυτα ξεκάθαρο τρόπο. Το έχει κάνει άλλωστε με αρκετούς από τους νόμους που κατά καιρούς έχει νομοθετήσει.

Το έχει κάνει ειδικότερα και στον ισχύοντα νόμο περί χορήγησης αδειών, εξαιρώντας από αυτές τους καταδικασθέντες για το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας πραξικοπηματίες της 21ης Απριλίου του 1967, όπως και με το γνωστό «Όταν λέμε ισόβια, εννοούμε ισόβια».

[pdf-embedder url=”https://politik.gr/wp-content/uploads/2018/06/5b151f04cd3a184d7d423e841.pdf” title=”5b151f04cd3a184d7d423e84(1)”]

Loading