Συλλαλητήριο για τους στρατιωτικούς στην Ορεστιάδα

Συλλαλητήριο συμπαράστασης στους Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στην Αδριανούπολη είναι προγραμματισμένο για σήμερα το πρωί στην Ορεστιάδα. Ήδη επικρατεί ξεσηκωμός, όχι μόνο στον Έβρο, αλλά και σε άλλες περιοχές της Μακεδονίας και της Βόρειας Ελλάδας.

Εξάλλου, πολύς είναι ο κόσμος που θέλει να διαδηλώσει υπέρ της άμεσης απελευθέρωσης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, οι οποίοι είχαν συλληφθεί στον Έβρο την περασμένη εβδομάδα και κρατούνται σε τουρκικές φυλακές, εν αναμονή της δίκης τους.

Η συγκέντρωση είναι προγραμματισμένη για τις 13:30, στην κεντρική πλατεία της Ορεστιάδας. Από νωρίς το πρωί, ωστόσο, θα υπάρξει και ποδηλατοπορεία με προορισμό το τελωνείο Καστανέων.

Σύμφωνα με το evros-news, στο συλλαλητήριο αναμένεται να δώσουν το «παρών» και οι γονείς του Δημήτρη Κούκλατζη, οι οποίοι μαζί με τους γονείς του Μητρετώδη αναμένεται τη Δευτέρα να βρεθούν ξανά στην Αδριανούπολη, για να επισκεφθούν τα παιδιά τους στη φυλακή που κρατούνται.

Το πρόγραμμα του συλλαλητηρίου:

10:00 π.μ.: Αναχώρηση ποδηλατών με τον Ποδηλατικό Αθλητικό Σύλλογο Ορεστιάδας «ΡΗΣΟΣ» και όποιων άλλων επιθυμούν με άλλα μεταφορικά μέσα από την κεντρική πλατεία Νέας Ορεστιάδας με προορισμό τις Καστανιές.

12:00 μ.μ.: Επιστροφή από τις Καστανιές

13:30 μ.μ.: Έναρξη συγκέντρωσης συλλόγων στην κεντρική πλατεία Νέας Ορεστιάδας.

Η ανακοίνωση των διοργανωτών:

«Καλούμε όλον τον εβρίτικο λαό, και όχι μόνο, να δώσει το ‘παρών’ ως ένδειξη συμπαράστασης στους δυο στρατιωτικούς μας και τις οικογένειες τους!

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 11/03/2018 στις 10:00 το πρωί ξεκινάμε με ποδηλατοπορεία από την κεντρική πλατεία της πόλης μας με προορισμό το τελωνείο Καστανέων και επιστροφή στην κεντρική πλατεία της Ορεστιάδας.

Το κάλεσμα είναι για όλους! Με ό,τι μέσο μεταφοράς επιθυμεί ο κάθε ένας!

Η κίνηση μας αυτή έχει ειρηνικό χαρακτήρα και διάθεση συμπαράστασης στα ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΩΡΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΝΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ.

Είμαστε υπερήφανοι για την στάση των δυο στρατιωτικών μας και των οικογενειών τους και θέλουμε να τους πούμε ότι Η ΣΚΕΨΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ

Θέλουμε να περάσουμε το μήνυμα ότι εδώ εμείς οι γείτονες ζούμε ειρηνικά και αρμονικά και τέτοιες ενέργειες με αυτόν τον τρόπο θα έπρεπε να εκλείπουν .

Είμαστε σήμερα εδώ για να βροντοφωνάξουμε την άμεση αποφυλάκιση και τον επαναπατρισμό των παιδιών μας.

Δεν μιλάμε για κλείσιμο συνόρων σε καμία περίπτωση και ούτε πρόκειται να γίνει, δεν πάμε να πυροδοτήσουμε αλλά να συμπαρασταθούμε για το άδικο στα παιδιά μας.

Το ύφος μας έχει χαρακτήρα Ειρηνικό και συμπαράστασης!

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ λοιπόν 11/03/2018 το πρωί στην κεντρική πλατεία της πόλης μας».

Loading