Οι 2 στρατιωτικοί περιγράφουν πώς συνελήφθησαν

Ούτε δώδεκα ώρες δεν έχουν περάσει από τότε που οι δύο στρατιωτικοί, Δημήτρης Κούκλατζης και Άγγελος Μητρετώδης, επέστρεψαν στην Ελλάδα μετά την απελευθέρωσή τους από τις φυλακές της Αδριανούπολης.

Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που κρατούνταν επί 5,5 μήνες, επέστρεψαν στην πατρίδα ταξιδεύοντας με το προεδρικό αεροσκάφος και επιστρέφουν από την Τουρκία στην Ελλάδα.

Μαζί τους βρίσκονται οι αναπληρωτής Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος και ο Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος.

Μετά τις πρώτες στιγμές αμηχανίας οι δύο στρατιωτικοί μίλησαν στο τηλέφωνο, ήπιαν κάτι για να δροσιστούν και στη συνέχεια μίλησαν για την περιπέτειά τους.

Οπως φαίνεται και στο βίντεο που δημοσίευσε το ΑΠΕ ο Ανθυπολοχαγός Άγγελος Μητρετώδης εξηγεί πως έγινε η σύλληψή τους. Περιγράφει τις στιγμές κατά τη σύλληψή τους στις Καστανιές του Έβρου τον περασμένο Μάρτιο που είχε ως αποτέλεσμα να παραμείνουν στις φυλακές Αδριανούπολης για 167 ημέρες.

Υπενθυμίζεται πως οι δύο Ελληνες στρατιωτικοί από την πρώτη στιγμή είχαν δηλώσει πως ακολούθησαν ίχνη, τα οποία νόμιζαν πως ανήκαν σε παράνομους μετανάστες.

Συγκεκριμένα ο Αγγελος Μητρετώδης ανέφερε πως ανέβηκε σε ένα υπερυψωμένο σημείο για να τραβήξει με το κινητό τα ίχνη που είχε εντοπίσει μαζί με τον λοχία Δημήτρη Κούκλατζη πάνω στη συνοριακή γραμμή και έμοιαζαν να ανήκουν σε παράνομους μετανάστες.

Δείτε το βίντεο:

Loading