ΟΑΣΑ: Aύξηση 12% στα έσοδα – Μειώθηκε η εισιτηριοδιαφυγής

Το κλείσιμο των πυλών στους σταθμούς της ΣΤΑΣΥ, καθώς και το άνοιγμα μόνο της μπροστινής πόρτας σε λεωφορεία και τρόλεϊ, είχαν ως αποτέλεσμα την αύξηση έως 12,12% στα έσοδα του ΟΑΣΑ.

Παράλληλα, παρατηρείται διαρκής μείωση του φαινομένου της εισιτηριοδιαφυγής, καθώς σύμφωνα με εν εξελίξει έρευνα του ΟΑΣΑ, το ποσοστό «λαθρεπιβατών» σε λεωφορεία και τρόλεϊ συρρικνώθηκε στο 14%.

Περισσότερες από 1,18 εκατ. οι προσωποποιημένες και απρόσωπες κάρτες

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, ο Οργανισμός έχει εκδώσει περισσότερες από 800.000 προσωποποιημένες κάρτες ATH.ENA Card και 385.000 ανώνυμες κάρτες, κάτι το οποίο σημαίνει ότι περισσότεροι από 1,18 εκατ. επιβάτες μετακινούνται με κάρτα.

Από τις προσωποποιημένες κάρτες, οι εγκεκριμένες κάρτες για το μηνιαίο δικαίωμα της ανεργίας έχουν ξεπεράσει τις 210.000 και οι αντίστοιχες για το δικαίωμα των ΑμεΑ τις 35.000.

Αποκλειστικά με προσωποποιημένη κάρτα οι δικαιούχοι μειωμένου κομίστρου

Από την 1η Οκτωβρίου 2018, τα δικαιώματα μετακίνησης με μειωμένο κόμιστρο θα παρέχονται αποκλειστικά σε κατόχους προσωποποιημένων ηλεκτρονικών καρτών (το μέτρο αυτό ισχύει ήδη για τους δικαιούχους ελεύθερης μετακίνησης).

Αυτό σημαίνει ότι καταργείται η δυνατότητα προμήθειας μειωμένου τύπου κομίστρου σε μορφή χάρτινου ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Οι δικαιούχοι μειωμένου κομίστρου (άτομα άνω των 65 ετών και κάτω των 18 ετών, φοιτητές, σπουδαστές, πολύτεκνοι, κ.ά.), που δεν έχουν εκδώσει προσωποποιημένη κάρτα, καλούνται να το πράξουν.

Οι φοιτητές που διαθέτουν ήδη προσωποποιημένη κάρτα μπορούν να φορτίζουν κανονικά όλους τους τύπους μειωμένου κομίστρου με τους υφιστάμενους τρόπους, δηλαδή μέσω κινητού τηλεφώνου με τεχνολογία NFC, στα Αυτόματα Μηχανήματα Έκδοσης Εισιτηρίων και στα εκδοτήρια.

Loading