Ν. Κούκλατζης: «Δεν έχουμε το δικαίωμα να λυγίσουμε»

Την απόρριψη του αιτήματος αποφυλάκισης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών σχολίασε ο πατέρας του ενός εκ των δύο, Νίκος Κούκλατζης, με δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Ο πατέρας του Δημήτρη Κούκλατζη τονίζει ότι δεν αλλάζει το ζητούμενο, δηλαδή η άμεση επιστροφή των δύο Ελλήνων στις οικογένειές τους.

«Το σημαντικό είναι να απαγγελθεί το κατηγορητήριο για να εκδικαστεί η υπόθεση και να επιστρέψουν τα παιδιά μας στην πατρίδα. Ο απροσδιόριστος χρόνος είναι που μας φορτίζει συναισθηματικά, αλλά εξακολουθούμε να πιστεύουμε στην απονομή της δικαιοσύνης, πως η πραγματικότητα δεν μπορεί να διαστρεβλωθεί. Γνωρίζουμε πως συνεχίζονται και εντατικοποιούνται οι προσπάθειες για την απελευθέρωση του Δημήτρη και του Άγγελου και πως το μόνο που συνέβη είναι ότι εισήλθαν κατά λάθος στη γειτονική χώρα», δήλωσε αρχικά ο Ν. Κούκλατζης και συμπλήρωσε:

«Η αποδοχή του αιτήματος αποφυλάκισης θα ήταν μία θετική εξέλιξη αλλά ας μη γελιόμαστε, τα παιδιά θα παρέμεναν κρατούμενοι και μακριά από την πατρίδα. Το ζητούμενο παραμένει. Η άμεση επιστροφή στις οικογένειές τους. Δεν έχουμε το δικαίωμα να λυγίσουμε, γιατί τα παιδιά μας διαθέτουν ψυχικό σθένος που μας δίνει κουράγιο να αντιμετωπίζουμε κάθε ανησυχία και κάθε εμπόδιο».

Καταθέτουν ένσταση κατά της απόφασης

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι συνήγοροι των δύο Ελλήνων στρατιωτικών αναμένεται να καταθέσουν ένσταση επί της σημερινής αρνητικής απόφασης του δικαστηρίου για το αίτημα αποφυλάκισης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, που κρατούνται στην Αδριανούπολη από την 1η Μαρτίου.

Υπενθυμίζεται ότι το αίτημα δεν έγινε δεκτό με το σκεπτικό ότι δεν υπάρχει η απαιτούμενη μόνιμη κατοικία των δύο στρατιωτικών στην Τουρκία.

Loading