Μίκης Θεοδωράκης: «Μην πτοηθείτε… Θυμώστε!»

Ο Μίκης Θεοδωράκης όχι μόνο δεν πτοήθηκε από την επίθεση αντεξουσιαστών στο σπίτι του, αλλά πείσμωσε ακόμη περισσότερο, λίγες ώρες πριν το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία.

«Είμαι ήρεμος και έτοιμος», είπε χαρακτηριστικά, όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο για τις απειλές που δέχεται, προκειμένου να μη μιλήσει στο συλλαλητήριο της Κυριακής (4/2).

«Να αυξήσουν το θυμό τους»

Μάλιστα, ο Μίκης Θεοδωράκης ρωτήθηκε και ποιο είναι το μήνυμά του σε όσους θέλουν να πάνε την Κυριακή στο Σύνταγμα και απάντησε: «Να μην πτοηθούν. Να αυξήσουν τη θέληση, το θυμό, την αποφασιστικότητα και την ορμητικότητά τους».

Υπενθυμίζεται ότι το σπίτι του μουσικοσυνθέτη δέχτηκε επίθεση από αντεξουσιαστές το μεσημέρι του Σαββάτου (3/2). Οι δράστες πέταξαν μπογιές και έγραψαν απειλητικά μηνύματα κατά του βασικού ομιλητή στο συλλαλητήριο.

«Ο Μίκης δε φοβήθηκε ποτέ»

Αξίζει να σημειωθεί, ότι λίγη ώρα μετά το συμβάν, οι συνεργάτες του ανέβασαν στο διαδίκτυο το παρακάτω κείμενο:

«Σήμερα το μεσημέρι κάποιοι άγνωστοι πέταξαν μπογιές στην οικία του Μίκη Θεοδωράκη και έγραψαν σύνθημα το οποίο υπογράφεται ως Αναρχικό.

Ας κρίνει ο Ελληνικός λαός ποιοι είναι οι πραγματικοί φασίστες και ποιοι είναι το πραγματικό παρακράτος, ποιοι απειλούν τον Μίκη Θεοδωράκη και ποιοι επιδιώκουν να τορπιλίσουν το αυριανό πανεθνικό Συλλαλητήριο στο οποίο θα μιλήσει ο Μίκης Θεοδωράκης στον ενωμένο Ελληνικό λαό που θα παρευρεθεί αύριο και το οποίο ο ίδιος και οι διοργανωτές, επιθυμούν να εξελιχθεί  ομαλά και εντελώς ειρηνικά.

Ό,τι και να κάνουν, τους ενημερώνουμε ότι ο Μίκης Θεοδωράκης δεν φοβάται τις απειλές, όπως δεν φοβήθηκε ποτέ τίποτα και κανέναν στη ζωή του και αύριο θα είναι στην εξέδρα της πλατείας συντάγματος.

Ο Μίκης Θεοδωράκης αύριο έχει ραντεβού με την ιστορία.

Οι σκοτεινοί κύκλοι που τον πολεμούν απ’ το 1940 και συνεχίζουν μέχρι και τις μέρες μας, είναι βέβαιο ότι θα καταλήξουν και πάλι στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας.

Ως γνωστόν, τα ποντίκια όταν έρχεται η γάτα, πάντα εξαφανίζονται…».

Loading