Κυκλοφοριακό κομφούζιο στην Αθήνα λόγω πορειών σε Μαξίμου και ΥΠΟΙΚ

Με υπομονή θα πρέπει να οπλιστούν σήμερα οι οδηγοί και οι επισκέπτες που θα κατευθυνθούν σήμερα προς το κέντρο της Αθήνας, όπου προγραμματίζονται να γίνουν συγκεντρώσεις και πορείες.

Όπως έχει γίνει γνωστό, από τις 12 το μεσημέρι και μετά, η πλατεία Συντάγματος θα βρεθεί σε κλοιό διαδηλωτών.

Πιο συγκεκριμένα:

Παναττική στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι και μέχρι το τέλος του ωραρίου πραγματοποιεί η ΑΔΕΔΥ, η οποία στις 12:30 έχει δώσει ραντεβού έξω από το ΥΠΟΙΚ.
Η ΑΔΕΔΥ διεκδικεί τη χορήγηση του 13ου και του 14ου μισθού από 01/01/13 σε όλους τους δημοσίους υπαλλήλους, άμεση επανανομοθέτηση του 13ου και του 14ου μισθού στα επίπεδα του 2010 και άμεση ρύθμιση για τα Β.Α.Ε. και το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.

Την ίδια ώρα πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών, όπου θα βρίσκεται η ΠΟΕΔΗΝ, θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενες στην καθαριότητα του Δρομοκαΐτειου.

Η Ομοσπονδία ζητά την άμεση και οριστική ρύθμιση του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας, άμεση ένταξη στα ΒΑΕ, αύξηση στους μισθούς, χορήγηση του 13ου και 14ου μισθού αναδρομικά και χορήγηση της διαφοράς Επιδόματος Ευθύνης στο μισθό και τα αναδρομικά.

Η ΠΟΕΔΗΝ έχει προγραμματίσει τρίωρη στάση εργασίας για σήμερα από τις 12.00 έως τις 15.00.

Νωρίτερα, και πιο συγκεκριμένα στις 11:00 το πρωί οι καθαρίστριες του Δρομοκαΐτειου Ψυχιατρείου θα βρίσκονται έξω από το Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, οι εργαζόμενες βρίσκονται στην πόρτα της απόλυσης, καθώς λήγουν οι συμβάσεις τους τον Αύγουστο και ξεκινάει από τώρα νέος διαγωνισμός πρόσληψης νέων καθαριστριών στο Νοσοκομείο.

Loading