Κιλκίς: Ξυλοδαρμός και μηνύσεις σε νοσοκομείο

Στο Αστυνομικό Τμήμα Κιλκίς κατέληξαν χθες ο διοικητής του νοσοκομείου της πόλης, Θεόδωρος Ρεβενάκης, και μία υπάλληλος του νοσοκομείου.

Η γυναίκα τον μήνυσε για απλή σωματική κάκωση που υπέστη, όπως καταγγέλλει, μετά από χειροδικία του διοικητή, ενώ και αυτός της υπέβαλε μήνυση για ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμιση.

Οι μηνύσεις υποβλήθηκαν εντός της διαδικασίας του αυτοφώρου και ο εισαγγελέας ζήτησε την υποβολή της δικογραφίας χωρίς να εμφανιστούν οι διάδικοι ενώπιόν του.

Τι ανακοίνωσε η ΠΟΕΔΗΝ

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), χθες το μεσημέρι, στις 13:30 υπάλληλος (βοηθός θαλάμου) της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου, με σοβαρά προβλήματα υγείας, διαπιστωμένα από Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ), πήγε στο γραφείο του διοικητή και ζήτησε ραντεβού από τη γραμματέα του, για να θέσει ζητήματα που αφορούν την υπηρεσιακή αντιμετώπισή της.

Η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ότι πριν μία εβδομάδα η συγκεκριμένη υπάλληλος είχε επισκεφθεί και τον αναπληρωτή διοικητή της Υγειονομικής Περιφέρειας και έθεσε τα προβλήματα που την απασχολούν και αυτός της υποσχέθηκε την παρέμβασή του στον διοικητή του νοσοκομείου, κάτι που προφανώς έκανε.

«Αυτό εκνεύρισε τον διοικητή του νοσοκομείου, ο οποίος άκουσε τη συνομιλία της υπαλλήλου με τη γραμματέα του για το ραντεβού που ζητούσε, αφού ήταν στην πόρτα του γραφείου του και αναίτια επιτέθηκε στην υπάλληλο. Την έσπρωχνε βίαια και χειροδίκησε εναντίον της. Η υπάλληλος, υποβασταζόμενη, επισκέφθηκε το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του νοσοκομείου. Οι ιατροί διαπίστωσαν τον τραυματισμό της (χειροδικία, κάκωση ώμου). Μάλιστα, της χορηγήθηκε αναρρωτική άδεια τριών ημερών» σημειώνει η ΠΟΕΔΗΝ.

Με αφορμή το συμβάν, ο βουλευτής Κιλκίς, Γιώργος Γεωργαντάς, κατέθεσε σήμερα το πρωί επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας. Συγκεκριμένα, ρωτά τον υπουργό αν προτίθεται να δώσει εντολή για τη διενέργεια πειθαρχικού ελέγχου για το αναφερόμενο περιστατικό σε βάρος του διοικητή του Νοσοκομείου, καθώς και αν προτίθεται να καλέσει το σωματείο των εργαζομένων, αλλά και την Ένωση Ιατρών, προκειμένου να εκθέσουν τη δυσλειτουργία που δημιουργείται από τον τρόπο λειτουργίας και άσκησης των καθηκόντων του συγκεκριμένου διοικητή.

Loading