Και η Αυστραλία στηρίζει τους πυρόπληκτους της ανατολικής Αττικής

Δίπλα στην Ελλάδα στέκεται η Αυστραλία για την αντιμετώπιση της καταστροφής από τη φονική πυρκαγιά στην ανατολική Αττική.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους, ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Μάικλ Τέρνμπουλ και η υπουργός Εξωτερικών, Τζούλι Μπίσοπ, διαμηνύουν πως οι σκέψεις τους αλλά και του αυστραλιανού λαού είναι στην Ελλάδα.

Σε αυτό το πλαίσιο, η κυβέρνηση της Αυστραλίας θα στείλει 10 μέλη των ομάδων αντιμετώπισης καταστροφών της πυροσβεστικής και διάσωσης νέας Νότιας Ουαλίας, καθώς και από τις Πυροσβεστικές υπηρεσίες και έκτακτης ανάγκης της Βικτώρια. Η αντιπροσωπεία θα αξιολογήσει τις επιπτώσεις της πυρκαγιάς στις πληγείσες περιοχές.

Θα στηρίξουν και την αποκατάσταση των ζημιών

Επίσης, ο πρωθυπουργός και η υπουργός Εξωτερικών της Αυστραλίας διαβεβαίωσαν ότι βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα να στηρίξουν την Ελλάδα στις προσπάθειες αποκατάστασης των ζημιών, αξιοποιώντας την εμπειρία της χώρας τους.

Τέλος, η κυβέρνηση της Αυστραλίας στέλνει το μήνυμα πως οι δύο χώρες έχουν μακρόχρονη και στενή φιλία και υπογραμμίζει: «Συμπαραστεκόμαστε στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου που έχει τόσο ανάγκη».

Ο Έλληνας υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ, με ανάρτησή του στο Twitter, εξέφρασε τις ευχαριστίες του στην υπουργό Εξωτερικών της Αυστραλίας για τη βοήθεια της χώρας της και επισήμανε παραθέτοντας σχετική ανάρτησή της: «Τόσο μακριά στην υφήλιο, αλλά τόσο κοντά μας με την αλληλεγγύη σας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading