Ηράκλειο: Το 2019 θα ξεκινήσει η κατασκευή του ανισόπεδου κόμβου Αρκαλοχωρίου

Την προκήρυξη για την «κατασκευή του ανισόπεδου κόμβου και της παράκαμψης Αρκαλοχωρίου» που βρίσκεται δυτικά-νοτιοδυτικά του χωριού, υπέγραψε ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης χαρακτηρίζοντας το συγκεκριμένο έργο ως εξαιρετικά σημαντικό.

Πρόκειται για το οδικό έργο που αποκαθιστά τη συνέχεια του δρόμου Ηράκλειο-Βιάννος στην περιοχή του Αρκαλοχωρίου με προϋπολογισμό ύψους 12,5 εκατ. ευρώ. Στο τέλος Αυγούστου θα υπάρξει ανάδοχος αφού η καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών είναι η 24η Αυγούστου, ενώ το άνοιγμα των φακέλων θα γίνει στις 30 Αυγούστου. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό από πλευράς της Περιφέρειας, μέχρι τέλος του έτους αναμένεται να έχουν κλείσει όλες οι διαγωνιστικές διαδικασίες και το νέο έτος να ξεκινήσει το αναπτυξιακό έργο που συνδέει Ηράκλειο ‐ Αρκαλοχώρι, Βιάννο και Ιεράπετρα. Παράλληλα προετοιμάζεται και μία μελέτη, σύμφωνα με ενημέρωση από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας, για το τμήμα μετά το Αρκαλοχώρι προς τη Βιάννο ώστε να ολοκληρωθεί ο σημαντικός, όπως χαρακτηρίζεται από τους φορείς, άξονας για την ευρύτερη περιοχή.

Για «έργο ζωής που επιτέλους δρομολογείται» μίλησε ο δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας κ. Καλογεράκης, επισημαίνοντας πως: «Το συγκεκριμένο τμήμα του οδικού άξονα, που θα εξυπηρετήσει την αναβάθμιση της σύνδεσης του Αρκαλοχωρίου με το Ηράκλειο και τη Βιάννο, τον περίμενε όλη η τοπική κοινωνία μας, καθώς αποτελεί θέμα οδικής ασφάλειας στην περιοχή, αφού είχαν καταγραφεί πολλά τροχαία συμβάντα. Περιμένουμε μέσα στο 2019 να ξεκινήσει».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Βιάνου κ. Μπαριτάκης υπογράμμισε πως πρόκειται για πολύ σημαντικό έργο που εξυπηρετεί τους πολίτες στον άξονα Ηράκλειο ‐ Βιάννος ‐ Ιεράπετρα αλλά και τους επισκέπτες στη νότια Κρήτη. «Το αναμέναμε και ευχαριστούμε τον περιφερειάρχη που ωρίμασε σε σύντομο χρονικό διάστημα τις μελέτες, εξασφάλισε τις πιστώσεις και το ενέταξε στο ΕΣΠΑ, ώστε να ξεκινήσει το 2019. Είναι ένα σημαντικό αναπτυξιακό έργο της περιοχής και, με τη μελέτη που έχει εξασφαλίσει η Περιφέρεια και για το τμήμα Καραβάδο-Βιάννος, ουσιαστικά θα ολοκληρωθεί ο κάθετος οδικός άξονας από το Ηράκλειο έως τη Βιάννο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading