Εθελοντικός καθαρισμός και δενδροφύτευση στην Αγία Τριάδα Θεσσαλονίκης

Σε καθαρισμό και δενδροφύτευση προχώρησαν εθελοντές στην Αγία Τριάδα Θεσσαλονίκης την περασμένη Κυριακή (4/3). Σκοπό της πρωτοβουλίας τους αποτέλεσε ο εξωραϊσμός του πάρκου της πλατείας Γενναδίου, πίσω από το Εκκλησάκι του Αγ. Στυλιανού στο ΠΙΚΠΑ.

Την πρωτοβουλία ανέλαβε ο Σύλλογος Προσφύγων Ανατολικής Θράκης Αγίας Τριάδας, ενώ τη δράση στήριξε και η διοίκηση του Δήμου Θερμαϊκού, με την προσφορά του απαραίτητου εξοπλισμού, υλικών, φυτών και οχήματος.

Απλοί πολίτες και φορείς

Την πρωτοβουλία αγκάλιασαν 50 και πλέον εθελοντές οι οποίοι προσέφεραν την πολύτιμη βοήθειά τους, τμήματα προσκόπων, η ΕΘΟΠΑΚ Θερμαϊκού και ο Σύνδεσμος Αποστράτων ΕΔΣΑ «Αλέξανδρος ο Μέγας».

Το «παρών» έδωσαν, επίσης, ο δήμαρχος Θερμαϊκού, Γιάννης Μαυρομάτης, μαζί με τους αντιδημάρχους Καθαριότητας, Καθημερινότητας και Τεχνικών Υπηρεσιών και τους προέδρους Αγίας Τριάδας και Περαίας.

Οι εργασίες καθαρισμού, χρωματισμού και δενδροφύτευσης που υλοποιήθηκαν στο χώρο με εμφανή τα αποτελέσματα, προσέδωσαν νέα ζωή στο πάρκο της πλατείας Γενναδίου και μια νότα φρεσκάδας και αναζωογόνησης, επιτυγχάνοντας, συγχρόνως, να αναπτύξουν συνδετικούς δεσμούς μεταξύ των συμμετεχόντων και να προσφέρουν στιγμές δημιουργικής κοινωνικοποίησης.

Την αμέριστη ευγνωμοσύνη του εξέφρασε η διοίκηση του Δήμου Θερμαϊκού προς το Σύλλογο Προσφύγων Ανατολικής Θράκης Αγίας Τριάδας και προς όλους τους συμμετέχοντες, που διέθεσαν την ενέργειά τους, προσφέροντας για το γενικό καλό.

«Οι άνθρωποι είναι ο τόπος», ήταν η φράση του δημάρχου Θερμαϊκού, που συνόψισε και τη σημασία δράσεων τέτοιας φιλοσοφίας, με αποδέκτη το κοινωνικό σύνολο.

Loading