Δικαστές και εισαγγελείς ψηφίζουν για τους προϊσταμένους στα Δικαστήρια

Κρίσιμες εκλογές αναμένεται να πραγματοποιηθούν στα τέλη της εβδομάδας, καθώς δικαστές και εισαγγελείς καλούνται να ψηφίσουν όσους θα ηγηθούν των δικαστικών υπηρεσιών.

Στο Εφετείο Αθηνών, μετά από ευδόκιμη υπηρεσία, αποχωρεί ο προϊστάμενός του, Θεόδωρος Κανελλόπουλος, ο οποίος ήδη έχει προαχθεί σε αρεοπαγίτη. Για τη σημαντική θέση του προϊσταμένου στο μεγαλύτερο εφετείο της χώρας, υποψηφιότητα θέτει ο έμπειρος πρόεδρος εφετών Κωνσταντίνος Σταμαδιάνος, ο οποίος έχει χειριστεί σοβαρότατες υποθέσεις κατά τη διάρκεια της δικαστικής του καριέρας, ενώ στο παρελθόν, στις αρχές του 2000, είχε διατελέσει και προϊστάμενος στο Πρωτοδικείο της Αθήνας. Ο κ. Σταμαδιάνος είναι ο μοναδικός υποψήφιος.

Στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών, σημαντική και νευραλγική δικαστική υπηρεσία, μετά την αποχώρηση του Αντώνη Λιώγα, ο οποίος ολοκλήρωσε τη θητεία του εξασφαλίζοντας ηρεμία στην Εισαγγελία, υποψηφιότητα για τη θέση του προϊσταμένου θέτουν οι εισαγγελείς εφετών Παντελής Στραγάλης, που είναι αναπληρωτής προϊσταμένου ως σήμερα, και ο Ιωάννης Μωραϊτάκης.

Μεταξύ των δύο εισαγγελικών λειτουργών, όπως εκτιμούν έμπειροι εισαγγελείς, θα δοθεί μάχη εκλογής, καθώς και οι δύο έχουν συμπάθειες στους συναδέλφους τους.

Στο κρίσιμο πόστο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, μετά την αποχώρηση του Ηλία Ζαγοραίου, ο οποίος παρέμεινε προϊστάμενος της Εισαγγελίας για τρία και πλέον χρόνια, ανταποκρινόμενος με επιτυχία σε δύσκολες καταστάσεις και συγκεντρώνοντας την εκτίμηση πολλών, υποψηφιότητα για τη θέση του προϊσταμένου θέτουν οι εισαγγελείς Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου και Ευάγγελος Ιωαννίδης, που συγκεντρώνουν και τις περισσότερες πιθανότητες να εκλεγούν, ενώ υποψηφιότητα θέτει επίσης και ο εισαγγελέας Γ. Δούβας.

Σε ό,τι αφορά το Πρωτοδικείο της Αθήνας, μετά την αποχώρηση του Ελευθέριου Γεωργίλη, για τη θέση του προϊσταμένου στο μεγαλύτερο δικαστήριο της χώρας, όπου εκκρεμούν εκατοντάδες σημαντικότατες υποθέσεις, υποψηφιότητα θέτουν ο πρόεδρος πρωτοδικών Γεώργιος Γρίβας, δικαστής χαμηλών τόνων, έμπειρος και ουσιαστικών προσεγγίσεων, η Ειρήνη Κατινιώτη, επίσης αξιόλογη δικαστής -και οι δύο θεωρούνται φαβορί- ενώ επίσης υποψηφιότητα θέτουν και οι πρόεδροι πρωτοδικών Ιωάννα Κουκουράκη και Δημ. Σκουτέρης.

Loading