Απαγωγή Παπαγεωργίου: Τι κατέθεσε ο γιος του βασικού κατηγορούμενου

Καταιγισμό ερωτήσεων δέχτηκε σήμερα (21/11) από την έδρα του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας ο γιος του βασικού κατηγορουμένου στην υπόθεση της απαγωγής και δολοφονίας του Μάριου Παπαγεωργίου, τον Αύγουστο του 2002. Το πτώμα του άτυχου νέου δεν έχει βρεθεί μέχρι σήμερα.

Ο μάρτυρας, ο οποίος είναι αστυνομικός κι έκανε παρέα με τον άτυχο Μάριο, κατέθεσε ότι έμαθε για την εξαφάνισή του τηλεφωνικά από τη μητέρα του. Όπως είπε, όταν συζητούσαν με την οικογένειά του για το θέμα, δεν μπορούσαν να δώσουν κάποια λογική εξήγηση για το τι έχει γίνει.

Σε ερώτηση γιατί δεν παρουσιάστηκε στην προηγούμενη διαδικασία, απάντησε ότι είχε δεχθεί προπηλακισμούς και απειλές και φοβόταν, αν και είναι αστυνομικός.

Δικαστής: Τον όρκο της αστυνομίας τον θυμάστε;

Μάρτυρας: Ναι.

Δικαστής: Οι κανόνες λένε ότι οι αστυνομικοί πρέπει να ενεργούν με αμεροληψία και να διαφυλάσσουν τα δικαιώματα των πολιτών. Τι κάνατε για τον πολίτη Μάριο;

Μάρτυρας: Προέτρεπα τη μητέρα του να πάει στην αστυνομία.

Δικαστής: Οι αστυνομικοί πρέπει να προβαίνουν σε ενέργειες για την πρόληψη αδικημάτων;

Μάρτυρας: Σας είπα.

Πρόεδρος: Δεν μας βοηθάτε κύριε μάρτυρα. Ακούσατε ότι ο Μάριος εθεάθη με κάποιους, δεν τον ψάξατε;

Μάρτυρας: Συζητήθηκε αυτό, αλλά οι πληροφορίες μπορεί να μην ίσχυαν.

Ο μάρτυρας υποστήριξε ότι το σενάριο της σκηνοθετημένης απαγωγής από τον Μάριο, του το είπε ο πατέρας του, μια μέρα μετά τη σύλληψή του.

Πολιτική αγωγή: Πώς σας φάνηκε αυτό που σας είπε ο πατέρας σας για τη σκηνοθετημένη απαγωγή;

Μάρτυρας: Δεν θυμάμαι.

Πολιτική αγωγή: Δεν αισθανθήκατε ότι θα έπρεπε να δώσετε μια συμπληρωματική κατάθεση για την υπεράσπιση του πατέρα σας;

Μάρτυρας: Μα τα είχε πει ο ίδιος.

Ο δικηγόρος της οικογένειας ζήτησε να καταγραφεί στα πρακτικά μήνυμα που έλαβε στο κινητό του μετά τις ερωτήσεις που κατέθεσε στον μάρτυρα.

Δικηγόρος: Έλαβα μήνυμα στο κινητό μου το οποίο αναφέρει: «Χρόνια πολλά στους Παναγιώτηδες, φθάνει να παραμένουν βουβοί και να μην προκαλούν».

Σύμφωνα με το συνήγορο υπεράσπισης του πατέρα του, ο μάρτυρας αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας που δεν επιτρέπει τη μετάβασή του στο δικαστήριο. Μάλιστα, ο συνήγορος υπεράσπισης του βασικού κατηγορούμενου προσκόμισε στο δικαστήριο έγγραφο που του απεστάλη μέσω viber, σύμφωνα με το οποίο ο μάρτυρας, ο οποίος είναι αστυνομικός, από τον Αύγουστο του 2018 είχε προαχθεί στο βαθμό του υπαστυνόμου Β’ και παράλληλα είχε κριθεί αποστρατευτέος από την υπηρεσία του, λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας.

Ο μάρτυρας δεν εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς, γεγονός που οδήγησε το δικαστήριο να διατάξει εκ νέου τη βίαιη προσαγωγή του μάρτυρα με απλή συνοδεία.

Η δίκη διεκόπη για αύριο Πέμπτη (22/11).

Loading